Video - SP: Srbija - Mađarska 2:1, reakcije...

Selektor U20 selekcije Srbije Veljko Paunović rekao je da su njegovi igrači "lavovi" i "pravi heroji", posle plasmana u četvtfinale Svetskog prvenstva.

Fudbal 10.06.2015 | 13:40
Video - SP: Srbija - Mađarska 2:1, reakcije...

"Orlići" su savladali Mađarsku 2:1, posle preokreta u poslednja dva minuta produžetaka.

"Srbija ima 21 lava, ovi momci su lavovi, istinski heroji. Imaju karakter kao čelik i srce pobednika i to nas je ovog puta dovelo do pobede. Siguran sam da se cela država ponosi njima, kao što sam i ja ponosan što treniram takve majstore fudbala, istinske šampione", rekao je Paunović.

Mađarska je povela u 57. minutu golom Bencea Merva, a izjednačio je Ivan Šaponjić u prvom minutu sudijske nadoknade vremena. Pobedu Srbiji doneo je Atila Talaber autogolom u 118. minutu.

"Spremali smo se za ovako tešku utakmicu, pritisak je bio veliki i znali smo da će Mađarska biti pakleno težak rival. U prethodnim utakmicama uložili smo ogroman napor i to se osetilo u našoj igri, naišli smo na vrlo motivisanog protivnika, dobro organizovanog", rekao je Paunović.

Srbija je utakmicu završila sa igračem manje, pošto je drugi žuti karton u drugom minutu sudijske nadoknade vremena regularnog dela dobio Milan Gajić.

"Promašili smo neke šanse, posle nas je stigla kazna, ali smo pokazali herojski karakter i to je ono što duže vreme krasi ovu generaciju. Igrači su položili ispit zrelosti, ovo su velike pobede od kojih se raste. Idemo dalje, još nismo rekli sve što imamo na Novom Zelandu", rekao je Paunović.

Paunović je naveo da je uvek verovao u Ivana Šaponjića, ali da ne može da izdvoji nijednog igrača.

"Ivan je sve utakmice na prvenstvu odigrao odlično i naravno da sam srećan što je veliki tud materijalizovan golom. Ali, ne mogu nikoga da izdvojim, momci su bili fantastični, nisu gubili nadu ni kada smo ostali sa igračem manje. Verovali smo da neće doći do penala, da ćemo slaviti. Okrećemo se narednom protivniku", rekao je Paunović.

Mladi napadač Partizana Ivan Šaponjić verovatno je najsrećniji u U20 timu Srbije nakon pobede nad Mađarskom.

Mladi golgeter je bio pod velikim pritiskom nakon što u prva tri meča na Svetskom prvenstvu nije postigao gol, a onda je u nadoknadi vremena doneo "orlićima" produžetke protiv Mađarske.

"Imao sam dobar osećaj kad sam ulazio u igru, verovao sam da mogu postići pogodak, koji čekam već neko vreme. Ovo je gol moje i naše velike radosti, sigurno ga nikada neću zaboraviti", rekao je Šaponjić.

Zahvaljujući njemu, Srbija je izborila dodatnih pola sata protiv severnog suseda, a onda dva minuta pre kraja autogolom stigla do pobede i četvrtfinala Mundijalita.

"Zaslužili smo da se radujemo, bolji smo tim od Mađara, međutim u jednoj utakmici je uvek sve moguće. Oni su igrali najbolje kako umeju, bili su na korak od pobede, ali sreća je bila na našoj strani. Kod pogotka sam video da su trojica njihovih igrača promašili loptu, samo sam je malo trznuo i usmerio prema golu, što je bilo dovoljno da završi u mreži. Ovo je mnogo bitna pobeda, sada imamo ispred sebe veliku šansu", rekao je Šaponjić.

Srbija će u četvrtfinalu, u nedelju od 6.30 igrati protiv Sjedinjenih Američkih Država.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

oslo

10.06.2015 13:00

Bravo za Srbiju.

ODGOVORITE
Name

B72

10.06.2015 19:54

Da li igraci seniorske reprezentacije znaju da su ovi momci medju 8 najboljih na svetu.

ODGOVORITE