Шта је са измјенама Закона о платама?

Посланик Српске демократске странке у Представничком дому Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Александра Пандуревић затражила је одговор од Министарства финансија БиХ о провођењу закључка који налаже измјене Закона о платама и накнадама у институцијама БиХ.

Босна и Херцеговина 10.06.2015 | 12:49
Шта је са измјенама Закона о платама?

Како је подсјетила тиме би се требале регулисати и накнаде у управним и надзорним одборима и ресорним радним групама, јер је утврђено да неки од чланова тих структура примају годишње и до 30.000 КМ, те да су непримјерено високе накнаде члановима Управног одбора Управе за индиректно опорезивање.

- Канцеларија за ревизију дала је 2013. низ препорука које се односе на питање регулисања накнада. Зато ме занима које су активности предузете ради провођења ревизорских препорука - казала је Пандуревић.

Министар финансија БиХ Вјекослав Беванда нагласио је да се Савјет министара у цјелини озбиљно бави овим питањем као и свим препорукама Канцеларије за ревизију, те је подсјетио да је израђен документ "Политика плата" изражавајући наду да ће га Савјет министара и парламент ускоро усвајати.

Оцијенио је да је то документ који предлаже различите измјене у тој области.

Такође, у програму рада Савјета министара БиХ дефинисани су закони који ће бити усвајани у овој години међу којима су и они који ће регулисати сва буџетска трошења.

(Фена)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

дивља јабука

10.06.2015 11:56

Браво мала!

ОДГОВОРИТЕ
Name

кемелеон

10.06.2015 13:52

Треба законом уредити да плате буду равномјерно распоређене. Они који имају веће дати им повишицу а они који имају мање још им смањити. Шта ће им и тако нису научили трошити много. Мала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ало БН

10.06.2015 14:06

Хоцу новију слику,немојте ми понављати једну те исту.Колико је цијеним и постујем заслузујем да дајете новије фотке.Зена је гром.

ОДГОВОРИТЕ