Šta je sa izmjenama Zakona o platama?

Poslanik Srpske demokratske stranke u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Aleksandra Pandurević zatražila je odgovor od Ministarstva finansija BiH o provođenju zaključka koji nalaže izmjene Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH.

Bosna i Hercegovina 10.06.2015 | 12:49
Šta je sa izmjenama Zakona o platama?

Kako je podsjetila time bi se trebale regulisati i naknade u upravnim i nadzornim odborima i resornim radnim grupama, jer je utvrđeno da neki od članova tih struktura primaju godišnje i do 30.000 KM, te da su neprimjereno visoke naknade članovima Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje.

- Kancelarija za reviziju dala je 2013. niz preporuka koje se odnose na pitanje regulisanja naknada. Zato me zanima koje su aktivnosti preduzete radi provođenja revizorskih preporuka - kazala je Pandurević.

Ministar finansija BiH Vjekoslav Bevanda naglasio je da se Savjet ministara u cjelini ozbiljno bavi ovim pitanjem kao i svim preporukama Kancelarije za reviziju, te je podsjetio da je izrađen dokument "Politika plata" izražavajući nadu da će ga Savjet ministara i parlament uskoro usvajati.

Ocijenio je da je to dokument koji predlaže različite izmjene u toj oblasti.

Takođe, u programu rada Savjeta ministara BiH definisani su zakoni koji će biti usvajani u ovoj godini među kojima su i oni koji će regulisati sva budžetska trošenja.

(Fena)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

divlja jabuka

10.06.2015 11:56

Bravo mala!

ODGOVORITE
Name

kemeleon

10.06.2015 13:52

Treba zakonom urediti da plate budu ravnomjerno raspoređene. Oni koji imaju veće dati im povišicu a oni koji imaju manje još im smanjiti. Šta će im i tako nisu naučili trošiti mnogo. Mala

ODGOVORITE
Name

Alo BN

10.06.2015 14:06

Hocu noviju sliku,nemojte mi ponavljati jednu te istu.Koliko je cijenim i postujem zasluzujem da dajete novije fotke.Zena je grom.

ODGOVORITE