Приштина пријети тужбом због Суда за ОВК

Приштина прети тужбом за геноцид против Србије да би скренула пажњу са формирања Специјалног суда који треба да преиспита злочине терористичке ОВК, оценио је директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију, Марко Ðурић.

Србија 10.06.2015 | 14:35
Приштина пријети тужбом због Суда за ОВК

"Једна од већих бизарних идеја је та да би наша јужна покрајина могла централну власт да терети за злочин геноцида. Они који то промовишу не само да су некажњени актери ратних дешавања, већ нису ни склоњени из јавног живота на КиМ. и Управо због гриже савести или страха, настоје да скрену пажњу са формирања Специјалног суда који треба да преиспита злочине терористичке ОВК", рекаоје Ðурић за данашње "Вечерње новости".

Ðурић је истакао и да Србија полаже велике наде у то да ће Суд допринети излечењу друштва на КиМ од свега што се дешавало у последње две деценије.

На питање да ли верује да председникова платформа о КиМ може да допринесе решењу косовског питања, Ðурић је одговорио да су се многи о тој платформи изјашњавали а да је нису ни видели и да му је драго кад види да се о Космету разговара на највишем државном нивоу.

"Политика према КиМ мора бити плод свеобухватне јавне расправе и најширег могућег политичког и друштвеног консензуса", рекао је Ðурић.

Ðурић је казао и да у досадашњем току евроинтеграције, Србији нико није поставио услов да призна Косово пре уласка у ЕУ и да верује да га неће ни поставити, јер је јасно какав би био одговор Београда.

"Нама нису потребни додатни аргументи да не бисмо признали покушај отцепљења наше јужне покрајине, па све и да цео свет признаје тзв. Републику Косово. А као што знамо, Приштина је веома далеко од такве подршке", закључио је Ðурић за "Новости".

(Новости)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Зоран

10.06.2015 13:20

Е мој Дјурицу ти манго лазес ви вец разматрате то признање вец не знате како га признати.

ОДГОВОРИТЕ