Криза у Федерацији БиХ озбиљан проблем

Извјестилац Европског парламента за БиХ Кристијан Дан Преда изјавио је да је политичка криза која је довела до распада коалиције на нивоу Федерације БиХ озбиљан проблем и забрињавајући знак, те да долази у веома незгодном тренутку.

Босна и Херцеговина 10.06.2015 | 14:45
Криза у Федерацији БиХ озбиљан проблем

"Тренутак политичке свађе није могао бити гори, с обзиром на то да се све догађа уочи посјете европског комесара за сусједску политику и преговоре о проширењу Јоханеса Хана", рекао је Преда.

Преда је за "Дневни аваз" истакао да је БиХ потребна стабилност и јединство политичких снага да би биле договорене реформе и подстакнути реформски кораци који су битни за европски пут.

"Нажалост, ово сада што гледамо не представља оно што је потребно БиХ", додао је Преда.

Он је нагласио да политичке свађе морају бити остављене по страни када једна земља има толико посла који треба имплементирати, да би до изражаја дошли истински напори базирани на консензусу у вези са провођењем реформи.

"С обновљеним приступом ЕУ према БиХ чинило се да ће се земља вратити на путу ка чланству у ЕУ, стога ваши политичари сада не смију себи дозволити луксуз да БиХ поново искочи из трачница ЕУ", поручио је Преда.

(Дневни аваз)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ја

10.06.2015 14:16

Ни ти Треда а ни остали из ЕУ не мозете ниста насим тајкунима.Ти јос ниси схватио да су Цовиц,Додик,Изетбеговиц покрали све сто су могли и они немају никакав интерес за ЕУ. Њима је овдје Америка,они овдје боље зиве од Клинтона.Власт недају ни за зиву главу,и измислице све да народ сјебу а они и њихови да узивају у плодовима пљацке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

10.06.2015 23:08

Додао бих да и опозицији није лосе. 4,5 хиљада мјесецно а никакве одговорности , мало ли је... Зато це ово да траје јос дуго, дуго док народ не нестане.