Kriza u Federaciji BiH ozbiljan problem

Izvjestilac Evropskog parlamenta za BiH Kristijan Dan Preda izjavio je da je politička kriza koja je dovela do raspada koalicije na nivou Federacije BiH ozbiljan problem i zabrinjavajući znak, te da dolazi u veoma nezgodnom trenutku.

Bosna i Hercegovina 10.06.2015 | 14:45
Kriza u Federaciji BiH ozbiljan problem

"Trenutak političke svađe nije mogao biti gori, s obzirom na to da se sve događa uoči posjete evropskog komesara za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesa Hana", rekao je Preda.

Preda je za "Dnevni avaz" istakao da je BiH potrebna stabilnost i jedinstvo političkih snaga da bi bile dogovorene reforme i podstaknuti reformski koraci koji su bitni za evropski put.

"Nažalost, ovo sada što gledamo ne predstavlja ono što je potrebno BiH", dodao je Preda.

On je naglasio da političke svađe moraju biti ostavljene po strani kada jedna zemlja ima toliko posla koji treba implementirati, da bi do izražaja došli istinski napori bazirani na konsenzusu u vezi sa provođenjem reformi.

"S obnovljenim pristupom EU prema BiH činilo se da će se zemlja vratiti na putu ka članstvu u EU, stoga vaši političari sada ne smiju sebi dozvoliti luksuz da BiH ponovo iskoči iz tračnica EU", poručio je Preda.

(Dnevni avaz)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ja

10.06.2015 14:16

Ni ti Treda a ni ostali iz EU ne mozete nista nasim tajkunima.Ti jos nisi shvatio da su Covic,Dodik,Izetbegovic pokrali sve sto su mogli i oni nemaju nikakav interes za EU. Njima je ovdje Amerika,oni ovdje bolje zive od Klintona.Vlast nedaju ni za zivu glavu,i izmislice sve da narod sjebu a oni i njihovi da uzivaju u plodovima pljacke.

ODGOVORITE
Name

Igor

10.06.2015 23:08

Dodao bih da i opoziciji nije lose. 4,5 hiljada mjesecno a nikakve odgovornosti , malo li je... Zato ce ovo da traje jos dugo, dugo dok narod ne nestane.