Вјенчање на које је стигао и сам папа

Фотографије на којима су у истом кадру младенци, полиција и папа, не виђају се баш сваки дан, а управо су такве фотографије с једног сарајевског венчања.

Занимљивости 09.06.2015 | 23:11
Вјенчање на које је стигао и сам папа

Главни актери приче, младенци Јасмин Марић и Аида Разман, венчали су се, наиме, на исти дана када је Сарајево посетио папа, па је у почетку било питање да ли ће се венчање уопште одржати због посебне регулације саобраћаја и свега што већ иде у пакету с доласком таквог госта.


Но, венчање се ипак одржало, а папа је целу причу учинио несвакидашњом. Одлична серија фотографија аутора Елдара Нурковића ухватила је јединствене тренутке овог венчања - на истој фотографији су полицајци, младенци, званице, часне сестре, верници, случајни пролазници и бројни други грађани те, наравно, и папа.


"Иако је цео град био блокиран, иако је постојала могућност да венчање буде отказано, иако нам многе ствари нису ишле у корист, успели смо да направимо генијалне фотографије, рекао је фотограф, Нурковић и додао: "Били смо у право време на правом месту. Пробили смо се кроз коридор полиције и молили их да нас пусте близу, јер су младенци хтели да виде папу. Овај пролаз је био тајна локација и нико осим нас није био ту".


Како Нурковић истиче, прича и фотографије доказ су да није битно ни које сте вере, ни шта сте по националности - када је љубав у питању, ништа од тога није важно.


"То је таква емоција да не може, а да вам не измами осмех. Довољно је да погледате само реакције полиције и свих присутних, били смо поздрављени громогласним аплаузом", прича Нурковић, фотограф из Е-студија, иначе директор фотографије на МТВ-ју и продуцент и режисер.

Супер жена

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

сарајлија

09.06.2015 21:18

јако љепа прица :) маните се политике људи , има доста љепих прица у БИХ

ОДГОВОРИТЕ