Vjenčanje na koje je stigao i sam papa

Fotografije na kojima su u istom kadru mladenci, policija i papa, ne viđaju se baš svaki dan, a upravo su takve fotografije s jednog sarajevskog venčanja.

Zanimljivosti 09.06.2015 | 23:11
Vjenčanje na koje je stigao i sam papa

Glavni akteri priče, mladenci Jasmin Marić i Aida Razman, venčali su se, naime, na isti dana kada je Sarajevo posetio papa, pa je u početku bilo pitanje da li će se venčanje uopšte održati zbog posebne regulacije saobraćaja i svega što već ide u paketu s dolaskom takvog gosta.


No, venčanje se ipak održalo, a papa je celu priču učinio nesvakidašnjom. Odlična serija fotografija autora Eldara Nurkovića uhvatila je jedinstvene trenutke ovog venčanja - na istoj fotografiji su policajci, mladenci, zvanice, časne sestre, vernici, slučajni prolaznici i brojni drugi građani te, naravno, i papa.


"Iako je ceo grad bio blokiran, iako je postojala mogućnost da venčanje bude otkazano, iako nam mnoge stvari nisu išle u korist, uspeli smo da napravimo genijalne fotografije, rekao je fotograf, Nurković i dodao: "Bili smo u pravo vreme na pravom mestu. Probili smo se kroz koridor policije i molili ih da nas puste blizu, jer su mladenci hteli da vide papu. Ovaj prolaz je bio tajna lokacija i niko osim nas nije bio tu".


Kako Nurković ističe, priča i fotografije dokaz su da nije bitno ni koje ste vere, ni šta ste po nacionalnosti - kada je ljubav u pitanju, ništa od toga nije važno.


"To je takva emocija da ne može, a da vam ne izmami osmeh. Dovoljno je da pogledate samo reakcije policije i svih prisutnih, bili smo pozdravljeni gromoglasnim aplauzom", priča Nurković, fotograf iz E-studija, inače direktor fotografije na MTV-ju i producent i režiser.

Super žena

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

sarajlija

09.06.2015 21:18

jako ljepa prica :) manite se politike ljudi , ima dosta ljepih prica u BIH

ODGOVORITE