Мурињо: Морамо се појачати!

Менаџер Челсија Жозе Мурињо рекао је да тим мора да се појача за следећу сезону, али да је приоритет останак кључних играча.

Фудбал 10.06.2015 | 16:00
Мурињо: Морамо се појачати!

Челси је освојио Премијер лигу, али је такмичење у Лиги шампиона завршио у шеснаестини финала поразом од Пари Сен Жермена.

"Морамо да се појачамо. Ако будемо имали исти тим, друге екипе ће бити јаче. Први циљ је да задржимо Едена Азара, Немању Матића, Бранислава Ивановића, Дијега Косту и Сеска Фабрегаса. Мислим да су нам потребна тројица нових играча", рекао је Мурињо.

Мурињов приоритет када су у питању појачања је нападач.

"Потребан нам је нападач јер нас је напустила клупска легенда (Дидије Дрогба), затим морамо да доведемо дефанзивца и фудбалера средине терена. То би допринело такмичарском духу у екипи, али би и поједине играче ставило под притисак", додао је Мурињо.

Мурињо рекао је да би клубови који желе да купе голмана Петра Чеха можда морали да пошаљу на Стамфорд Бриџ и неке од својих фудбалера.

Чех је изгубио место у првом тиму Челсија, прошле сезоне одиграо је само седам првенствених утакмица, а први голман "плаваца" је постао Тибо Куртоа.

"У сваком клубу који је заинтересован за Петра могу да пронађем играча који ми се допада. Али, мој одговор није важан, пошто је власник клуба важан. Ја га поштујем, али и он поштује људе који раде важне ствари за њега", рекао је Мурињо.

Чеху (33) уговор истиче следеће године, а за њега су заинтересовани бројни клубови, међу којима и Челсијев градски ривал Арсенал.

"Од 2004. године па до краја ове сезоне клуб ниже успехе пуних десет година. То је било и десет година невероватног понашања и мораћу да прихватим сваку одлуку власника. Ја сам другачији и мој одговор би био - ни случајно. Али ако одговор буде другачији, поштоваћу то", додао је португласки тренер.

Коментари / 0

Оставите коментар