Murinjo: Moramo se pojačati!

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo rekao je da tim mora da se pojača za sledeću sezonu, ali da je prioritet ostanak ključnih igrača.

Fudbal 10.06.2015 | 16:00
Murinjo: Moramo se pojačati!

Čelsi je osvojio Premijer ligu, ali je takmičenje u Ligi šampiona završio u šesnaestini finala porazom od Pari Sen Žermena.

"Moramo da se pojačamo. Ako budemo imali isti tim, druge ekipe će biti jače. Prvi cilj je da zadržimo Edena Azara, Nemanju Matića, Branislava Ivanovića, Dijega Kostu i Seska Fabregasa. Mislim da su nam potrebna trojica novih igrača", rekao je Murinjo.

Murinjov prioritet kada su u pitanju pojačanja je napadač.

"Potreban nam je napadač jer nas je napustila klupska legenda (Didije Drogba), zatim moramo da dovedemo defanzivca i fudbalera sredine terena. To bi doprinelo takmičarskom duhu u ekipi, ali bi i pojedine igrače stavilo pod pritisak", dodao je Murinjo.

Murinjo rekao je da bi klubovi koji žele da kupe golmana Petra Čeha možda morali da pošalju na Stamford Bridž i neke od svojih fudbalera.

Čeh je izgubio mesto u prvom timu Čelsija, prošle sezone odigrao je samo sedam prvenstvenih utakmica, a prvi golman "plavaca" je postao Tibo Kurtoa.

"U svakom klubu koji je zainteresovan za Petra mogu da pronađem igrača koji mi se dopada. Ali, moj odgovor nije važan, pošto je vlasnik kluba važan. Ja ga poštujem, ali i on poštuje ljude koji rade važne stvari za njega", rekao je Murinjo.

Čehu (33) ugovor ističe sledeće godine, a za njega su zainteresovani brojni klubovi, među kojima i Čelsijev gradski rival Arsenal.

"Od 2004. godine pa do kraja ove sezone klub niže uspehe punih deset godina. To je bilo i deset godina neverovatnog ponašanja i moraću da prihvatim svaku odluku vlasnika. Ja sam drugačiji i moj odgovor bi bio - ni slučajno. Ali ako odgovor bude drugačiji, poštovaću to", dodao je portuglaski trener.

Komentari / 0

Ostavite komentar