Мишковић продаје једно да гради друго

Просторије централе "Делта холдинга" у новобеоградској улици Милентија Поповића 7б продате су недавно.

Србија 09.06.2015 | 20:50
Мишковић продаје једно да гради друго

Седиште и запослени кроз месец дана привремено ће се иселити у неки од многих "Делтиних" простора у граду, док не буде готова нова зграда.

Продаја седишта фирме није једина продаја на којој се у "Делта холдингу" тренутно ради. Менаџмент је управо у озбиљним преговорима (са добрим изгледима за њихов успешни завршетак) за продају тржних центара "Делта сити" на Новом Београду и у Подгорици, каже за "Данас" председник компаније Мирослав Мишковић, уз објашњење да се сви ти и слични потези у последње време повлаче "јер није добро да сва јаја буду у једној корпи".

Али, уз то одмах додају и следећу добру вест: од новца добијеног од продаје тржних центара градиће се објекат о коме се последњих година много говорило – "Делта планет", на локацији код београдске Аутокоманде. -воде се последњи договори о томе, постоји једино бојазан да брзина издавања потребних дозвола не буде у контрадикцији са прокламованим обећањима за ове послове. Али кад стигну дозволе, "Делта" је спремна да почне радове у року од месец дана и да их оконча за годину и по. Центар града тада ће се из Кнез Михаилове преселити тамо, сигуран је саговорник листа "Данас".

У "Делти" скрећу пажњу на то да ове продаје не значе распродаје. "Делтин" бизнис, прецизирано је, увек се тицао куповине фирми и њиховог дотеривања за што успешнију продају. Реч је о некој врсти инвестиционих фондова. На овај је начин у Србију, преко "Делте", дошло више од 1,5 милијарди евра. Уз ово, наглашава се потреба за још неким демистификацијама: иако Мишковић мисли да приватизација у Србији није спроведена тако рђаво, сама "Делта" се не може сматрати некаквим посебним добитником приватизације, јер само 19% укупног промета "Холдинга" долази из приватизованих фирми. Друга је ствар што оне изванредно раде. Погледајте "Јухор", кажу у "Делта холдингу".

Извор: Данас

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

09.06.2015 18:54

А ШТА БИ СА ВУЧИЋЕМ И ЊЕГОВИМ ВЕЛИКИМ КРИВИЧНИМ ПРИЈАВАМА, ПРИТВОРОМ И ИСТРАГОМ, КАО И ОПТУЖНИЦОМ ПРОТИВ ОВОГА ОЗБИЉНОГ ПОСЛОВНОГ ЧОВЈЕКА... "ПРДЕ МЕТЛА" РЕЧЕ МОЈА БАБА !!! Е ВУЧКО ВУЧКО - МАСКОТО СА ЈАХОРИНЕ 1984. ЗА СВЕ СИ ТИ КРИВ... САМО ТО ТАДА НИСИ ЈАДАН ЗНАО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

_

09.06.2015 18:56

Зар он није у затвору. Мора да је платио колико је тражено.

ОДГОВОРИТЕ