Mišković prodaje jedno da gradi drugo

Prostorije centrale "Delta holdinga" u novobeogradskoj ulici Milentija Popovića 7b prodate su nedavno.

Srbija 09.06.2015 | 20:50
Mišković prodaje jedno da gradi drugo

Sedište i zaposleni kroz mesec dana privremeno će se iseliti u neki od mnogih "Deltinih" prostora u gradu, dok ne bude gotova nova zgrada.

Prodaja sedišta firme nije jedina prodaja na kojoj se u "Delta holdingu" trenutno radi. Menadžment je upravo u ozbiljnim pregovorima (sa dobrim izgledima za njihov uspešni završetak) za prodaju tržnih centara "Delta siti" na Novom Beogradu i u Podgorici, kaže za "Danas" predsednik kompanije Miroslav Mišković, uz objašnjenje da se svi ti i slični potezi u poslednje vreme povlače "jer nije dobro da sva jaja budu u jednoj korpi".

Ali, uz to odmah dodaju i sledeću dobru vest: od novca dobijenog od prodaje tržnih centara gradiće se objekat o kome se poslednjih godina mnogo govorilo – "Delta planet", na lokaciji kod beogradske Autokomande. -vode se poslednji dogovori o tome, postoji jedino bojazan da brzina izdavanja potrebnih dozvola ne bude u kontradikciji sa proklamovanim obećanjima za ove poslove. Ali kad stignu dozvole, "Delta" je spremna da počne radove u roku od mesec dana i da ih okonča za godinu i po. Centar grada tada će se iz Knez Mihailove preseliti tamo, siguran je sagovornik lista "Danas".

U "Delti" skreću pažnju na to da ove prodaje ne znače rasprodaje. "Deltin" biznis, precizirano je, uvek se ticao kupovine firmi i njihovog doterivanja za što uspešniju prodaju. Reč je o nekoj vrsti investicionih fondova. Na ovaj je način u Srbiju, preko "Delte", došlo više od 1,5 milijardi evra. Uz ovo, naglašava se potreba za još nekim demistifikacijama: iako Mišković misli da privatizacija u Srbiji nije sprovedena tako rđavo, sama "Delta" se ne može smatrati nekakvim posebnim dobitnikom privatizacije, jer samo 19% ukupnog prometa "Holdinga" dolazi iz privatizovanih firmi. Druga je stvar što one izvanredno rade. Pogledajte "Juhor", kažu u "Delta holdingu".

Izvor: Danas

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

GASTARBAJTER

09.06.2015 20:54

A ŠTA BI SA VUČIĆEM I NJEGOVIM VELIKIM KRIVIČNIM PRIJAVAMA, PRITVOROM I ISTRAGOM, KAO I OPTUŽNICOM PROTIV OVOGA OZBILJNOG POSLOVNOG ČOVJEKA... "PRDE METLA" REČE MOJA BABA !!! E VUČKO VUČKO - MASKOTO SA JAHORINE 1984. ZA SVE SI TI KRIV... SAMO TO TADA NISI JADAN ZNAO.

ODGOVORITE
Name

_

09.06.2015 20:56

Zar on nije u zatvoru. Mora da je platio koliko je traženo.

ODGOVORITE