Прва лига РС: Дисциплинске и кривичне пријаве за намјештање!

Фудбалски савез Републике Српске поднио је у уторак дисциплинске пријаве против Леотара, Подриња, Пролетера и Рудара због сумње да су лажирали међусобне мечеве 26. кола Прве лиге РС. Такође поднесене и кривичне пријаве.

Фудбал 09.06.2015 | 20:00
Прва лига РС: Дисциплинске и кривичне пријаве за намјештање!

Све утакмице 26. кола Прве лиге Републике Српске неће бити регистроване до 1. јула, односно све до окончања спровођења истрага регуларности одиграних утакмица посљедњег кола која ће се водити по убрзаном процесу, саопштено је на званичном сајту ФС РС.

"Против фудбалских клубова Леотар (Требиње), Подриње (Јања), Пролетер (Теслић) и Рудар Приједор због сумње у прекршај из Дисциплинског правилника ФСРС који се односи на наговарање, подмићивање, договарање и лажирање предсједник Такмичарске комисије ФСРС Родољуб Ољача поднио је дисциплинске пријаве Дисциплинској комисији ФСРС.

ФСРС је поднио и кривичне пријаве Специјалном тужилаштву Републике Српске, Окружном тужилаштву у Добоју и Окружном тужилаштву Требиње против НН лица која су учествовала у очигледним злоупотребама утакмица 26. кола Прве лиге Републике Српске одиграних 6. јуна 2015. године у Теслићу, Пролетер – Рудар Приједор и Требињу, Леотар – Подриње", . наводи се у саопштењу и додаје да ће "предмети поменутих утакмица бити достављени на поступање Антикоруптивном тиму ФС РС".

За поменуте активности ФС РС одлучио се након што је прикупио документацију са утакмица посљедњег 26. кола достављених од стране службених лица утакмица, као и специјалних посматрача.

"Сљедећи састанак чланова Такмичарске и Дисциплинске комисије, односно Антикоруптивног тијела и тужиоца ФС РС биће одржан у понедјељак, 15. јуна у просторијама Савеза са почетком у 14 часова".

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

требињац

10.06.2015 08:16

Па Хрго је рекао да није намјестена утакмица и да је све било ок.

ОДГОВОРИТЕ