Prva liga RS: Disciplinske i krivične prijave za namještanje!

Fudbalski savez Republike Srpske podnio je u utorak disciplinske prijave protiv Leotara, Podrinja, Proletera i Rudara zbog sumnje da su lažirali međusobne mečeve 26. kola Prve lige RS. Takođe podnesene i krivične prijave.

Fudbal 09.06.2015 | 20:00
Prva liga RS: Disciplinske i krivične prijave za namještanje!

Sve utakmice 26. kola Prve lige Republike Srpske neće biti registrovane do 1. jula, odnosno sve do okončanja sprovođenja istraga regularnosti odigranih utakmica posljednjeg kola koja će se voditi po ubrzanom procesu, saopšteno je na zvaničnom sajtu FS RS.

"Protiv fudbalskih klubova Leotar (Trebinje), Podrinje (Janja), Proleter (Teslić) i Rudar Prijedor zbog sumnje u prekršaj iz Disciplinskog pravilnika FSRS koji se odnosi na nagovaranje, podmićivanje, dogovaranje i lažiranje predsjednik Takmičarske komisije FSRS Rodoljub Oljača podnio je disciplinske prijave Disciplinskoj komisiji FSRS.

FSRS je podnio i krivične prijave Specijalnom tužilaštvu Republike Srpske, Okružnom tužilaštvu u Doboju i Okružnom tužilaštvu Trebinje protiv NN lica koja su učestvovala u očiglednim zloupotrebama utakmica 26. kola Prve lige Republike Srpske odigranih 6. juna 2015. godine u Tesliću, Proleter – Rudar Prijedor i Trebinju, Leotar – Podrinje", . navodi se u saopštenju i dodaje da će "predmeti pomenutih utakmica biti dostavljeni na postupanje Antikoruptivnom timu FS RS".

Za pomenute aktivnosti FS RS odlučio se nakon što je prikupio dokumentaciju sa utakmica posljednjeg 26. kola dostavljenih od strane službenih lica utakmica, kao i specijalnih posmatrača.

"Sljedeći sastanak članova Takmičarske i Disciplinske komisije, odnosno Antikoruptivnog tijela i tužioca FS RS biće održan u ponedjeljak, 15. juna u prostorijama Saveza sa početkom u 14 časova".

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

trebinjac

10.06.2015 08:16

Pa Hrgo je rekao da nije namjestena utakmica i da je sve bilo ok.

ODGOVORITE