ЈСЛ: Нема фудбала без рефлектора!

Скоро пола клубова има проблем са добијењем лиценце за такмичење у СУПЕРЛИГИ СРБИЈЕ. Рефлектори главни проблем.

Фудбал 10.06.2015 | 22:00
ЈСЛ: Нема фудбала без рефлектора!

Дошао је и тај дан...

Ближи се почетак сезоне Суперлиге у којој ће се фудбал играти само на стадионима "покривеним" рефлекторима. "Гледању кроз прсте" дошао је крај, а правило је јасно - клуб који нема услове за одигравање утакмица у ноћним терминима мораће да пронађе алтернативно решење.

Када је Заједница клубова Суперлиге одлучила да промени систем такмичења и да почетак лиге помери за месец јул, као један од главних услова, пре свега због високих летњих температура, истакла је рефлекторе на стадионима.

Већина клубова није решила овај проблем. То су ОФК Београд, Спартак, Рад, Радник из Сурдулица, Јавор и Младост из Лучана.

Скоро па пола лиге!

"Став је да се истраје и да сви суперлигаши морају да имају рефлекторе од првог кола", јасан је Владимир Булатовић, преноси изјаву директора Заједнице суперлигаша "Спортски журнал".

"Радник и Јавор мораће да пријаве алтернативне стадиона, а тако ће да буде и са свим осталим клубовима, који су давно морали да реше проблем са рефлекторима", поручује Булатовић свима који мисле да ће Заједница као и ранијих година на крају да попусти.

Због лошег лоше инфраструктуре и недостатка рефлектора питање је да ли ће сви клубови успети да обезбеде лиценцу за играње у Суперлиги.

Утакмице "високог ризика" ФК Рад (против Партизана и Црвене звезде), као и Вождовца са "вечитима", до сада су се углавном играле на стадиону Обилића. Објекат на Врачару, такође, нема рефлекторе, па је питање где ће се убудуће организовати поменути дуели. Стадион Вождовца има одлично ноћно осветљење, али не испуњва критеријуме безбедности.

Коментари / 0

Оставите коментар