JSL: Nema fudbala bez reflektora!

Skoro pola klubova ima problem sa dobijenjem licence za takmičenje u SUPERLIGI SRBIJE. Reflektori glavni problem.

Fudbal 10.06.2015 | 22:00
JSL: Nema fudbala bez reflektora!

Došao je i taj dan...

Bliži se početak sezone Superlige u kojoj će se fudbal igrati samo na stadionima "pokrivenim" reflektorima. "Gledanju kroz prste" došao je kraj, a pravilo je jasno - klub koji nema uslove za odigravanje utakmica u noćnim terminima moraće da pronađe alternativno rešenje.

Kada je Zajednica klubova Superlige odlučila da promeni sistem takmičenja i da početak lige pomeri za mesec jul, kao jedan od glavnih uslova, pre svega zbog visokih letnjih temperatura, istakla je reflektore na stadionima.

Većina klubova nije rešila ovaj problem. To su OFK Beograd, Spartak, Rad, Radnik iz Surdulica, Javor i Mladost iz Lučana.

Skoro pa pola lige!

"Stav je da se istraje i da svi superligaši moraju da imaju reflektore od prvog kola", jasan je Vladimir Bulatović, prenosi izjavu direktora Zajednice superligaša "Sportski žurnal".

"Radnik i Javor moraće da prijave alternativne stadiona, a tako će da bude i sa svim ostalim klubovima, koji su davno morali da reše problem sa reflektorima", poručuje Bulatović svima koji misle da će Zajednica kao i ranijih godina na kraju da popusti.

Zbog lošeg loše infrastrukture i nedostatka reflektora pitanje je da li će svi klubovi uspeti da obezbede licencu za igranje u Superligi.

Utakmice "visokog rizika" FK Rad (protiv Partizana i Crvene zvezde), kao i Voždovca sa "večitima", do sada su se uglavnom igrale na stadionu Obilića. Objekat na Vračaru, takođe, nema reflektore, pa je pitanje gde će se ubuduće organizovati pomenuti dueli. Stadion Voždovca ima odlično noćno osvetljenje, ali ne ispunjva kriterijume bezbednosti.

Komentari / 0

Ostavite komentar