ФИФА јасна: Видимо се у Русији и Катару!

Светска фудбалска организација отклонила наговештај великих промена у организацији наредна два Мундијала.

Фудбал 13.06.2015 | 11:30
ФИФА јасна: Видимо се у Русији и Катару!

Велики потреси у Међународној фудбалској федерацији (ФИФА), настали одступањем председника Сепа Блатера, оставили су могућност промена земаља домаћина наредна два Мундијала.

Међутим, кровна светска фудбалска организација у понедељак се с тим у вези огласила званичним саопштењем, реагујући на информацију свог неименованог званичника да би светска првенства бити одузета и Русији и Катару.

"Русија и Катар добили су организацију ФИФА Светских првенстава 2018. и 2022. године демократским гласањем Извршног одбора ФИФА. Према свим доступним чињеницима, у складу са мишљењем експерата, закључујемо да ФИФА нема правни начин да им одузме та домаћинства", поручено је из Швајцарске.

Великим и звучним хапшењима челника те организације, у јавност су "испливали" сумњиви детаљи који су пратили и одређивање домаћинстава бар још два Мундијала - у Француској 1998. и Јужној Африци 2010.

ФБИ је званично покренуо велику истрагу у вези са огромном корупцијом у врху ФИФА, а иста организација је прошле године и интерном истрагом истраживала да ли је било неправилности при одабиру земаља домаћина наредна два Мундијала. Утврђено је да су прописи поштовани.

Коментари / 0

Оставите коментар