FIFA jasna: Vidimo se u Rusiji i Kataru!

Svetska fudbalska organizacija otklonila nagoveštaj velikih promena u organizaciji naredna dva Mundijala.

Fudbal 13.06.2015 | 11:30
FIFA jasna: Vidimo se u Rusiji i Kataru!

Veliki potresi u Međunarodnoj fudbalskoj federaciji (FIFA), nastali odstupanjem predsednika Sepa Blatera, ostavili su mogućnost promena zemalja domaćina naredna dva Mundijala.

Međutim, krovna svetska fudbalska organizacija u ponedeljak se s tim u vezi oglasila zvaničnim saopštenjem, reagujući na informaciju svog neimenovanog zvaničnika da bi svetska prvenstva biti oduzeta i Rusiji i Kataru.

"Rusija i Katar dobili su organizaciju FIFA Svetskih prvenstava 2018. i 2022. godine demokratskim glasanjem Izvršnog odbora FIFA. Prema svim dostupnim činjenicima, u skladu sa mišljenjem eksperata, zaključujemo da FIFA nema pravni način da im oduzme ta domaćinstva", poručeno je iz Švajcarske.

Velikim i zvučnim hapšenjima čelnika te organizacije, u javnost su "isplivali" sumnjivi detalji koji su pratili i određivanje domaćinstava bar još dva Mundijala - u Francuskoj 1998. i Južnoj Africi 2010.

FBI je zvanično pokrenuo veliku istragu u vezi sa ogromnom korupcijom u vrhu FIFA, a ista organizacija je prošle godine i internom istragom istraživala da li je bilo nepravilnosti pri odabiru zemalja domaćina naredna dva Mundijala. Utvrđeno je da su propisi poštovani.

Komentari / 0

Ostavite komentar