Роби: Звездо! До када да чекам моје паре?!

Бивши тренер црвено-белих поставља једноставно питање руководству клуба из Љутице Богдана.

Фудбал 10.06.2015 | 10:00
Роби: Звездо! До када да чекам моје паре?!

Тренерску клубу Црвене звезде Роберт Просинечки напустио је у сузама, у августу 2012, после сукоба са тадашњим председником Владаном Лукићем. Године су прошле, али обавезе клуба према њему нису измирене.

У међувремену, Просинечки је постао селектор Азербејџана, а свој новац зарађен у Звезди покушао је да добије тужбом. На критику руководства да није одабрао прави тренутак да пресавије табак, одговарао је: "А, кад је право време?"

Сличну поруку шаље и данас, док у разговору за "Вечерње новости" објашњава да клуб ништа није урадио да би му исплатио зарађено.

На питање да ли је љут на Црвену звезду одговорио је:

"На Звезду не могу да будем љут, јер ми је много дала док сам био играч. А и ја сам ваљда њој нешто дао из тог времена. И да знате да немате добру информацију, јер ми ових дана свашта потурају. Једноставно, разочаран сам у неке људе"

Потом је објаснио такав став...

"Врло добро се зна да ми Звезда и даље дугује новац од уговора. Доживео сам на тој адреси много лепих ствари и као играч и као тренер, али са те адресе годинама нема никаквог одговора на моје позиве. Ја немам проблем ни са једним човеком у Звезди, а они се понашају као да имају велики проблем са мном. Последње што сам их питао је колико још треба да чекам. Остало се све зна. И колики је дуг и од када чекам"

На клупи црвено-белих, Просинечки је освојио један Куп. По одласку, отворено је из врха клуба критикован да не воли довољно Звезду.

"Е, то је тај апсурд... Треба ли ја да доказујем колики сам звездаш? Знам шта се прича и каква се атмосфера ствара када у неким клубовима поменете клуб. У реду... Ево, ја нећу да дижем прашину, али само постављам једноставно питање: који је рок до којег ће Звезда испунити своје обавезе из уговора? Да ли је то питање тешко?", поручио је хрватски тренер у разговору за "Вечерње новости".

Коментари / 0

Оставите коментар