Да ли је посљедње коло Прве лиге РС било ''Шајберовско коло''?!

Послије у најмању руку речено чудних дешавања у посљедњем колу сезоне у Првој лиги Републике Српске, Комитет за хитна питања ФСРС одгодио двомеч финала у којем ће играти Рудар Приједор и Крупа.

Фудбал 09.06.2015 | 17:00
Да ли је посљедње коло Прве лиге РС било ''Шајберовско коло''?!

Да ли ће се и у Републици Српској поновити фамозна 1986. година, када су због намјештања резултата у посљедњем колу Прве Савезне лиге некадашње СФРЈ поништене и поново одигране све утакмице посљедњег, тзв. Шајберовог кола?

Протеклог викенда одиграни су мечеви 26. кола Прве лиге Републике Српске на којима је било много дискутабилних дешавања, па је Комитет за хитна питања Фудбалског савеза Републике Српске (ФСРС) одлучио да одгоди двомеч финала Купа Републике Српске.

Рудар Приједор и Крупа требали су утакмице за трофеј играти 10. и 13. јуна у Приједору, односно Крупи на Врбасу, али су они одгођени до даљњег.

Наиме, у мечевима 26. кола Пролетер је у Теслићу савладао првопласирани Рудар Приједор 1:0 у мечу на којем су се домаћини борили за опстанак, а гости за шампионску титулу и пласман у Премијер лиги БиХ, док је у Требињу Леотар поражен од Подриња такође минималним резултатом.

Тим из Јање овом побједом осигурао је опстанак, док су Требињци остали без титуле. На "Полицама" су сви били окренути мислима на стадион "Радолинка", гдје су домаћи навијачи убацивањем бакљи у терен направили скоро двадесетоминутни прекид, па је меч у Теслићу завршен много касније у односу на остале.

Није само била занимљива борба за прво мјесто. Резултатима у Теслићу и Требињу не могу бити задовољни ни у Слободи из Мркоњић Града, која је упркос тријумфу у посљедњем колу против Дрине ХЕ испала из прволигашког друштва.

Из Требиња и Мркоњић Града су оптужили Теслићане и Приједорчане за намјештање меча, а коначну одлуку о сусретима посљедњег, 26. кола даће Фудбалски савез Републике Српске.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

валтер

09.06.2015 20:41

Ма немојте молим вас? Код нас да се намијештају утакмице? Ма не, то није могуће? Кад видите ко све суди,(част појединцима),ко и од кога губи код куће а онда већ у следећем или неком другом колу побиједи јачег ривала у гостима??? Е, у фудбалу се сви ,,братски,, друже у цијелој БиХ, као у вријеме Југославије али зато што посебна екипа све креира и онда по потреби им се обратиш и они направе добитну комбинацију????!!!!Заборавих, све се већ договори кад се врши састав Управног одбора ФС/НС БиХ или ФСРС и све тако до сеоских лига???

ОДГОВОРИТЕ