Da li je posljednje kolo Prve lige RS bilo ''Šajberovsko kolo''?!

Poslije u najmanju ruku rečeno čudnih dešavanja u posljednjem kolu sezone u Prvoj ligi Republike Srpske, Komitet za hitna pitanja FSRS odgodio dvomeč finala u kojem će igrati Rudar Prijedor i Krupa.

Fudbal 09.06.2015 | 17:00
Da li je posljednje kolo Prve lige RS bilo ''Šajberovsko kolo''?!

Da li će se i u Republici Srpskoj ponoviti famozna 1986. godina, kada su zbog namještanja rezultata u posljednjem kolu Prve Savezne lige nekadašnje SFRJ poništene i ponovo odigrane sve utakmice posljednjeg, tzv. Šajberovog kola?

Proteklog vikenda odigrani su mečevi 26. kola Prve lige Republike Srpske na kojima je bilo mnogo diskutabilnih dešavanja, pa je Komitet za hitna pitanja Fudbalskog saveza Republike Srpske (FSRS) odlučio da odgodi dvomeč finala Kupa Republike Srpske.

Rudar Prijedor i Krupa trebali su utakmice za trofej igrati 10. i 13. juna u Prijedoru, odnosno Krupi na Vrbasu, ali su oni odgođeni do daljnjeg.

Naime, u mečevima 26. kola Proleter je u Tesliću savladao prvoplasirani Rudar Prijedor 1:0 u meču na kojem su se domaćini borili za opstanak, a gosti za šampionsku titulu i plasman u Premijer ligi BiH, dok je u Trebinju Leotar poražen od Podrinja takođe minimalnim rezultatom.

Tim iz Janje ovom pobjedom osigurao je opstanak, dok su Trebinjci ostali bez titule. Na "Policama" su svi bili okrenuti mislima na stadion "Radolinka", gdje su domaći navijači ubacivanjem baklji u teren napravili skoro dvadesetominutni prekid, pa je meč u Tesliću završen mnogo kasnije u odnosu na ostale.

Nije samo bila zanimljiva borba za prvo mjesto. Rezultatima u Tesliću i Trebinju ne mogu biti zadovoljni ni u Slobodi iz Mrkonjić Grada, koja je uprkos trijumfu u posljednjem kolu protiv Drine HE ispala iz prvoligaškog društva.

Iz Trebinja i Mrkonjić Grada su optužili Teslićane i Prijedorčane za namještanje meča, a konačnu odluku o susretima posljednjeg, 26. kola daće Fudbalski savez Republike Srpske.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

valter

09.06.2015 20:41

Ma nemojte molim vas? Kod nas da se namiještaju utakmice? Ma ne, to nije moguće? Kad vidite ko sve sudi,(čast pojedincima),ko i od koga gubi kod kuće a onda već u sledećem ili nekom drugom kolu pobijedi jačeg rivala u gostima??? E, u fudbalu se svi ,,bratski,, druže u cijeloj BiH, kao u vrijeme Jugoslavije ali zato što posebna ekipa sve kreira i onda po potrebi im se obratiš i oni naprave dobitnu kombinaciju????!!!!Zaboravih, sve se već dogovori kad se vrši sastav Upravnog odbora FS/NS BiH ili FSRS i sve tako do seoskih liga???

ODGOVORITE