Винћенцо Монтела - шта је тражио, то је и добио!

Фиорентина је једностано завршила сарадњу са шефом струке, после неколико "отровних стрелица" које је уперио ка врху клуба.

Фудбал 10.06.2015 | 08:40
Винћенцо Монтела - шта је тражио, то је и добио!

По окончању такмичарске 2014/15, Винћенцо Монтела (41) затражио је од руководства Фиорентине време да одмори и размисли о будућности. "То је логично, јер смо дошли до природног краја једне ере", рекао је на крају сезоне.

Потом је прошле недеље прецизирао и рок - 5. јул, до када је тражио време да размисли и одлучи где ће радити следеће сезоне. У међувремену се и састао са шефовима, поводом разговора о продужењу свог уговора, који би истекао 2016. Међутим, договор није био ни наговештен.

Италијански новинари констатовали су тих дана да се чини да Монтела чини све да изазове једнострану реакцију нервозног руководства. Она је наступила у понедељак.

Фиорентина је уручила отказ младом тренеру и у клупском саопштењу објаснила да је "у његовом понашању претходних дана такође препознала жељу да 'изађе' из уговора, законски потписаног пре две године".

"Са великим жаљењем констатујемо да не постоји искрен однос, неопходан за наставак било какве сарадње, па смо, стога, принуђени да, за добро клуба, отпустимо Винћенца Монтелу. Оваква изненадна ситуација нам је створила велике организационе проблеме, које морамо да решавамо ургентно. Очекивали смо искреније понашање тренера и веровали да ће имати више поштовања према дресу, навијачима и клубу, који му је дао много", саопштила је Фиорентина.

Према писању апенинских медија, први фаворити да седну на Монтелино место су тренер Базела Пауло Соуса, као и шеф струке Торина Ђампјеро Вентура.

Монтела је седео на клупи Фиорентине од 2012. године. Прве сезоне, његов тим је у последњем колу изгубио битку са Миланом за место које води у Лигу шампиона. Наредне, 2013/14, Виола је поново завршила као четвртопласирана, уз пораз од Наполија у финалу Купа.

Минуле сезоне, 2014/15, љубичасти су поново завршили као четвртопласирани, а уз то су били елиминисани и у полуфиналу Лиге Европе, од освајача - Севиље.

Монтела је током кратке тренерске каријере кратко водио и Рому и Катанију. На клупи "вучице" седео је у пролеће 2011, када га је ново руководство заменило Луисом Енрикеом. Потом се преселио на Сицилију и тамо провео такмичарску 2011/12, завршивши је у средини табеле, са важним податком да је његова Катанија завршила сезону боље пласирана од свог љутог ривала Палерма.

Коментари / 0

Оставите коментар