Vinćenco Montela - šta je tražio, to je i dobio!

Fiorentina je jednostano završila saradnju sa šefom struke, posle nekoliko "otrovnih strelica" koje je uperio ka vrhu kluba.

Fudbal 10.06.2015 | 08:40
Vinćenco Montela - šta je tražio, to je i dobio!

Po okončanju takmičarske 2014/15, Vinćenco Montela (41) zatražio je od rukovodstva Fiorentine vreme da odmori i razmisli o budućnosti. "To je logično, jer smo došli do prirodnog kraja jedne ere", rekao je na kraju sezone.

Potom je prošle nedelje precizirao i rok - 5. jul, do kada je tražio vreme da razmisli i odluči gde će raditi sledeće sezone. U međuvremenu se i sastao sa šefovima, povodom razgovora o produženju svog ugovora, koji bi istekao 2016. Međutim, dogovor nije bio ni nagovešten.

Italijanski novinari konstatovali su tih dana da se čini da Montela čini sve da izazove jednostranu reakciju nervoznog rukovodstva. Ona je nastupila u ponedeljak.

Fiorentina je uručila otkaz mladom treneru i u klupskom saopštenju objasnila da je "u njegovom ponašanju prethodnih dana takođe prepoznala želju da 'izađe' iz ugovora, zakonski potpisanog pre dve godine".

"Sa velikim žaljenjem konstatujemo da ne postoji iskren odnos, neophodan za nastavak bilo kakve saradnje, pa smo, stoga, prinuđeni da, za dobro kluba, otpustimo Vinćenca Montelu. Ovakva iznenadna situacija nam je stvorila velike organizacione probleme, koje moramo da rešavamo urgentno. Očekivali smo iskrenije ponašanje trenera i verovali da će imati više poštovanja prema dresu, navijačima i klubu, koji mu je dao mnogo", saopštila je Fiorentina.

Prema pisanju apeninskih medija, prvi favoriti da sednu na Montelino mesto su trener Bazela Paulo Sousa, kao i šef struke Torina Đampjero Ventura.

Montela je sedeo na klupi Fiorentine od 2012. godine. Prve sezone, njegov tim je u poslednjem kolu izgubio bitku sa Milanom za mesto koje vodi u Ligu šampiona. Naredne, 2013/14, Viola je ponovo završila kao četvrtoplasirana, uz poraz od Napolija u finalu Kupa.

Minule sezone, 2014/15, ljubičasti su ponovo završili kao četvrtoplasirani, a uz to su bili eliminisani i u polufinalu Lige Evrope, od osvajača - Sevilje.

Montela je tokom kratke trenerske karijere kratko vodio i Romu i Kataniju. Na klupi "vučice" sedeo je u proleće 2011, kada ga je novo rukovodstvo zamenilo Luisom Enrikeom. Potom se preselio na Siciliju i tamo proveo takmičarsku 2011/12, završivši je u sredini tabele, sa važnim podatkom da je njegova Katanija završila sezonu bolje plasirana od svog ljutog rivala Palerma.

Komentari / 0

Ostavite komentar