СП: ''Орлићи'' кажу - ову шансу не смијемо пропустити!

Млада репрезентација Србије у среду ујутру (6х) игра против Мађарске меч осмине финала У20 Светског првенства на Новом Зеланду.

Фудбал 09.06.2015 | 20:40
СП: ''Орлићи'' кажу - ову шансу не смијемо пропустити!

Након пораза од Уругваја, те победа над Малијем и Мексиком, тим Вељка Пауновића је веома мотивисан да оде до завршнице турнира.

"Ово је за најважнија утакмица коју смо играли. Нема размишљања ни о Америци, ни о Колумбији. Хоћемо да идемо даље, не желимо да се задовољимо пласманом у други круг. Пред нама је велика шанса, сигуран сам да је нећемо испустити", рекао је Пауновић.

Србија ће у дуелу са северним суседом бити ослабљена за нашег, можда и најбољег играча до сада, Сергеја Милинковић-Савића, а шансу ће добити неко од момака са мањом минутажом. У ужој конкуренцији су су Марко Грујић и Филип Јанковић.

"Пресрећан сам што сам добио прилику да будем део овог сјајног тима и на тај начин себи обезбедим место у историји, јер ћемо ми сви заједно бити део историје. Ако ми селектор укаже шансу, сигурно ћу је искористити, јер се овакве прилике не пружају много пута у животу. Имамо испред себе Мађарске, која је на папиру аутсајдер, али их никако не смемо потценити. Никад нам није било са њима, незгодан су ривал, али ми смо бољи", рекао је Јанковић.

Фудбалер Црвене звезде, Марко Грујић у свакој утакмици на Новом Зеланду, улазио је са клупе, па ће можда баш он бити и тајни адут, којим Вељко Пауновић намерава да дотуче противника.

"Одлично смо мотивисани за утакмицу, радујемо се што ћемо играти у осмини финала једног оваквог такмичења, а ко ће истрчати на терен најмање је битно. Показали смо свету да Србија уме да игра врхунски фудбал, а сада имамо и обавезу више, јер се од нас очекује доста. Не смемо да упаднемо у еуфорију, једна утакмица је увек неизвесна и тешка, грешке се тешко исправљају... Верујем да ћемо победити Мађарску и после тога је све могуће", реалан је Грујић.

Осмину финала СП отвара управо дуел Србије и Мађарске у Данејдину (6х), а у исто време у Велингтону одиграће се афрички дерби Гана – Мали.

У вечерњим сатима по локалном времену (9.30 по српском) одиграће се још два занимљива дуела, за нас посебно интересантан у Велингтону, САД – Колумбија (суди Хрват Иван Бебек), а такође у Окланду играју Украјина – Сенегал.

У случају да Србија савлада Мађарску, у четвртфинали би се састала 14.јуна са победником дуела САД - Колумбија, а тај дуел играо би се у Окланду.

Коментари / 0

Оставите коментар