SP: ''Orlići'' kažu - ovu šansu ne smijemo propustiti!

Mlada reprezentacija Srbije u sredu ujutru (6h) igra protiv Mađarske meč osmine finala U20 Svetskog prvenstva na Novom Zelandu.

Fudbal 09.06.2015 | 20:40
SP: ''Orlići'' kažu - ovu šansu ne smijemo propustiti!

Nakon poraza od Urugvaja, te pobeda nad Malijem i Meksikom, tim Veljka Paunovića je veoma motivisan da ode do završnice turnira.

"Ovo je za najvažnija utakmica koju smo igrali. Nema razmišljanja ni o Americi, ni o Kolumbiji. Hoćemo da idemo dalje, ne želimo da se zadovoljimo plasmanom u drugi krug. Pred nama je velika šansa, siguran sam da je nećemo ispustiti", rekao je Paunović.

Srbija će u duelu sa severnim susedom biti oslabljena za našeg, možda i najboljeg igrača do sada, Sergeja Milinković-Savića, a šansu će dobiti neko od momaka sa manjom minutažom. U užoj konkurenciji su su Marko Grujić i Filip Janković.

"Presrećan sam što sam dobio priliku da budem deo ovog sjajnog tima i na taj način sebi obezbedim mesto u istoriji, jer ćemo mi svi zajedno biti deo istorije. Ako mi selektor ukaže šansu, sigurno ću je iskoristiti, jer se ovakve prilike ne pružaju mnogo puta u životu. Imamo ispred sebe Mađarske, koja je na papiru autsajder, ali ih nikako ne smemo potceniti. Nikad nam nije bilo sa njima, nezgodan su rival, ali mi smo bolji", rekao je Janković.

Fudbaler Crvene zvezde, Marko Grujić u svakoj utakmici na Novom Zelandu, ulazio je sa klupe, pa će možda baš on biti i tajni adut, kojim Veljko Paunović namerava da dotuče protivnika.

"Odlično smo motivisani za utakmicu, radujemo se što ćemo igrati u osmini finala jednog ovakvog takmičenja, a ko će istrčati na teren najmanje je bitno. Pokazali smo svetu da Srbija ume da igra vrhunski fudbal, a sada imamo i obavezu više, jer se od nas očekuje dosta. Ne smemo da upadnemo u euforiju, jedna utakmica je uvek neizvesna i teška, greške se teško ispravljaju... Verujem da ćemo pobediti Mađarsku i posle toga je sve moguće", realan je Grujić.

Osminu finala SP otvara upravo duel Srbije i Mađarske u Danejdinu (6h), a u isto vreme u Velingtonu odigraće se afrički derbi Gana – Mali.

U večernjim satima po lokalnom vremenu (9.30 po srpskom) odigraće se još dva zanimljiva duela, za nas posebno interesantan u Velingtonu, SAD – Kolumbija (sudi Hrvat Ivan Bebek), a takođe u Oklandu igraju Ukrajina – Senegal.

U slučaju da Srbija savlada Mađarsku, u četvrtfinali bi se sastala 14.juna sa pobednikom duela SAD - Kolumbija, a taj duel igrao bi se u Oklandu.

Komentari / 0

Ostavite komentar