Бекер: Ђоковић и Федерер се не подносе

Легендарни тенисер Борис Бекер, сада тренер Новака Ђоковића, истакао је да је "јавна тајна" да се Роџер Федерер и Ноле не слажу, али да је модеран спорт од њих учинио таквим људима да се плаше да изразе своје емоције.

Свијет 09.06.2015 | 11:00
Бекер: Ђоковић и Федерер се не подносе

"Тенис више нема занимљиве ривалитете, јер су играчи превише уплашени да ће бити кажњени због псовки", рекао је Бекер за британски "Дејли Телеграф".

Постављање ТВ микрофона тик уз терен, не само на Вимблдону већ и на другим турнирима, омогућило је да до шире јавности стигне свака изговорена реч на терену, што је, према мишљењу славног Немца, створило читаву генерацију тенисера који пате од "политичке коректности" (Заправо, политичка коректност је, према дефиницији која се користи у земљи у којој је настала, САД-у, "избегавање израза или поступака који могу да делују као да њима говорник хоће да изопшти, маргинализује или увреди људе који су социјално угрожени или дискриминисани". Али, Бекер је овај израз искористио како би осликао "лажну љубазност", прим. аут.).

Баш зато, звезде одржавају "лажно пријатељство", иако је "јавна тајна" у свету тениса да се Роџер Федерер и Новак Ђоковић не подносе, преноси "Дејли Телеграф" речи Бориса Бекера, који истиче да "нема шансе да је Федерер тако фин као што делује".

У својој последњој аутобиографској књизи "Вимблдон: Мој живот и каријера на Свеенглеском клубу", Бекер је навео и следеће:

"Људи ми често кажу да је садашњи тенис досададнији од оног у време када сам ја играо, а када их питам зашто, кажу ми да има мање занимљивих личности. Одговорим им да имамо ми и сада сјајне личности у тенису, али је тачно да се то не види, јер - они не смеју то да покажу. Кажњавани су (и за најмањи испад), а постоје и микрофони који сада 'покупе' сваку псовку или реч изговорену у тренутку фрустрације. Зато је ових дана играчима тешко да вербализују своју незадовољство, јер када то и учине, док стигну назад до свлачионице већ су кажњени са десет, двадесет хиљада долара или чак више", истиче Борис Бекер.

Он је нагласио да је тенис "и даље остао фантастичан спорт, али мало превише опседнут политичком коректношћу".

У интервјуу за Радио Тајмс, додао је томе и следећи пример:

"Тенисер су људска бића и наравно је да попи**е када направе двоструку сервис гешку, али то више не смеју да покажу јер знају да следи казна", рекао је Бекер.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ддсс

09.06.2015 11:26

Федерер и није висе фин и сасвим је јасно да је болесно љубоморан на Дјоковица. Постовао сам га и јесте велики играц, али као цовјек све висе губи поене јер се не уме поствити спортски. Дјоковиц мозда пре пар година није имао параво дрзати остру здравицу њему, али сада је свакако тога вриједан и мислим да се понаса коректније. Лицемјерство Федерера је изразено и према Стану.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Случајни пролазник

10.06.2015 22:30

Па шта сад? Јел' баш морају да се воле??? Ни ја не би волио некога ко ми пред носом однесе милионе... Давно је спорт престао бити спорт.

ОДГОВОРИТЕ