Тинејџерке се за 500 динара проституишу

Поједине ученице нишких средњих школа од 15 до 17 година из сиромашнијих породица врбују старији мушкарци који им за секс плаћају 500 динара, открива „Блиц“.

Србија 08.06.2015 | 20:02
Тинејџерке се за 500 динара проституишу

Малолетнице код тих мушкараца, који су од њих најчешће старији деценијама, долазе свакодневно и за сексуалне услуге добију новац. Тих 500 динара потроше на изласке у кафиће, допуне за мобилни, цигарете, доручак...

Ништа ново

„Блиц“ је о овоме причао са Боривојем (60), нишким бизнисменом који се већ годину и по дана, како он то каже, „виђа“ са 17-годишњакињом из околине Ниша. Боривоје, добро обучен, нерадо пристаје на разговор.
- Ма, није то ништа ново. Не знам зашто уопште хоћеш да пишеш о томе - покушава да нас одговори од теме.

Када коначно пристане, Боривоје не види, или не жели да види, да је активни учесник у класичној проституцији малолетнице. О свему прича огољено. Без веће нелагодности тврди да тинејџерка „сама то жели“, да је „није приморавао“ и да га је чак „она нашла“.

- Морам да јој дам неки новац да би имала као и њене другарице. Обично јој дневно дам 500 динара које она троши да изађе на пиће, да допуни мобилни, купи шта јој треба. Месечно на њу потрошим око 15.000 динара. Живи у селу код Ниша, па јој је згодно да свраћа у мој стан у центру. Код мене убија време кад губи часове. Игра се на рачунару, слуша музику, позива другарице да пију кафу - тврди Боривоје.

Каже да познаје најмање тридесетак девојака које „доста пију, неретко користе лаке дроге, не знају шта ће са собом, не могу да нађу посао“ и „друже“ се са старијим мушкарцима.

Мали град

„Блиц“ је хтео да разговара и са А.А. (17) којој Боривоје плаћа 500 динара дневно. Није пристала.
- Плаши се, јер иде у средњу школу у Нишу. Каже да је ово мали град и да може да се прочује шта ради - правда је Боривоје.

Убедио је да разговарамо барем телефоном. Окренуо је њен број и рекао јој да одговори на наша питања. Тинејџерка је десетак секунди ћутала пре но што нам је једва чујно одговорила зашто је у вези са 43 године старијим „чика Бором“, како га зове, који јој плаћа за секс..

- Са њим ми је ОК, он ме чува. Ја сам одлучила да ћу проституцијом да зарађујем паре. А што сам сада јефтина, шта да радим, криза је велика - прошапутала је.

Прекида нас пре но што смо успели да јој поставимо још једно питање.
- Извините, страшно журим. Морам да се спремим за школу. Довиђења! - збрзала је у слушалицу.

„Блиц“ се овим поводом обратио и нишкој полицији. Иако је јавна тајна да се поједине малолетнице, лепим речником речено, „виђају“ са старијим мушкарцима, што у пракси значи проституцију, у нишкој полицији кажу да им ниједан родитељ није пријавио неког мушкарца због тога што је њиховим ћеркама давао новац за сексуалне услуге.

Последица сиромаштва

Др Драгана Красић, неуропсихијатар на Клиници за заштиту менталног здравља у Нишу, каже да је лечила само једну малолетницу која је продавала тело, али да има још девојака које зарађују на тај начин.

- То је последица економског сиромаштва породица, емотивне нестабилности, урушавања моралних норми... Ипак, не продају тело све девојке које немају новац. Склоп личности је важан, а какав ће ко бити зависи и од биолошких, социјалних и културолошких фактора. Често знатижеља може да буде узрок неком понашању - каже др Красић.

Извор: Блиц

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

ЈА

08.06.2015 18:09

ТО ЈЕ СТРАСНО И СРАМОТНО!!!Народе не правите дјецу ако не мозете да се бринете за њих!!!Ја имам,церку и сина ако се борим,радим сваки посао само да је њима ДОБРО!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеро

08.06.2015 18:40

Колико је то КМ ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

кск

08.06.2015 18:59

Око 10КМ.

Name

ценка

08.06.2015 18:51

Друзе ни пун ценер 8.20 км ,сто је јефтино јефтино изгледа да је бас криза тамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

фрки

08.06.2015 19:41

Друзе, криза је И овамо. Имас их према Рајловцу за 5 КМ, тако да не потцјењујес, имас их у свом двористу пред носом. Јаранееее...пола ценера ! Ал срамота гдје смо пали сви !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех,

08.06.2015 20:05

Лик каже да јој сваки пут да 500 дин а укупно 15000 мјесечно. Има 60 година и то ради сваки дан. Вала досадило би му и да му је 30. Дакле, лаже.

ОДГОВОРИТЕ
Name

боб

09.06.2015 12:34

Засто их не доведу у реалитy "парови" да ста зараде

ОДГОВОРИТЕ