Tinejdžerke se za 500 dinara prostituišu

Pojedine učenice niških srednjih škola od 15 do 17 godina iz siromašnijih porodica vrbuju stariji muškarci koji im za seks plaćaju 500 dinara, otkriva „Blic“.

Srbija 08.06.2015 | 20:02
Tinejdžerke se za 500 dinara prostituišu

Maloletnice kod tih muškaraca, koji su od njih najčešće stariji decenijama, dolaze svakodnevno i za seksualne usluge dobiju novac. Tih 500 dinara potroše na izlaske u kafiće, dopune za mobilni, cigarete, doručak...

Ništa novo

„Blic“ je o ovome pričao sa Borivojem (60), niškim biznismenom koji se već godinu i po dana, kako on to kaže, „viđa“ sa 17-godišnjakinjom iz okoline Niša. Borivoje, dobro obučen, nerado pristaje na razgovor.
- Ma, nije to ništa novo. Ne znam zašto uopšte hoćeš da pišeš o tome - pokušava da nas odgovori od teme.

Kada konačno pristane, Borivoje ne vidi, ili ne želi da vidi, da je aktivni učesnik u klasičnoj prostituciji maloletnice. O svemu priča ogoljeno. Bez veće nelagodnosti tvrdi da tinejdžerka „sama to želi“, da je „nije primoravao“ i da ga je čak „ona našla“.

- Moram da joj dam neki novac da bi imala kao i njene drugarice. Obično joj dnevno dam 500 dinara koje ona troši da izađe na piće, da dopuni mobilni, kupi šta joj treba. Mesečno na nju potrošim oko 15.000 dinara. Živi u selu kod Niša, pa joj je zgodno da svraća u moj stan u centru. Kod mene ubija vreme kad gubi časove. Igra se na računaru, sluša muziku, poziva drugarice da piju kafu - tvrdi Borivoje.

Kaže da poznaje najmanje tridesetak devojaka koje „dosta piju, neretko koriste lake droge, ne znaju šta će sa sobom, ne mogu da nađu posao“ i „druže“ se sa starijim muškarcima.

Mali grad

„Blic“ je hteo da razgovara i sa A.A. (17) kojoj Borivoje plaća 500 dinara dnevno. Nije pristala.
- Plaši se, jer ide u srednju školu u Nišu. Kaže da je ovo mali grad i da može da se pročuje šta radi - pravda je Borivoje.

Ubedio je da razgovaramo barem telefonom. Okrenuo je njen broj i rekao joj da odgovori na naša pitanja. Tinejdžerka je desetak sekundi ćutala pre no što nam je jedva čujno odgovorila zašto je u vezi sa 43 godine starijim „čika Borom“, kako ga zove, koji joj plaća za seks..

- Sa njim mi je OK, on me čuva. Ja sam odlučila da ću prostitucijom da zarađujem pare. A što sam sada jeftina, šta da radim, kriza je velika - prošaputala je.

Prekida nas pre no što smo uspeli da joj postavimo još jedno pitanje.
- Izvinite, strašno žurim. Moram da se spremim za školu. Doviđenja! - zbrzala je u slušalicu.

„Blic“ se ovim povodom obratio i niškoj policiji. Iako je javna tajna da se pojedine maloletnice, lepim rečnikom rečeno, „viđaju“ sa starijim muškarcima, što u praksi znači prostituciju, u niškoj policiji kažu da im nijedan roditelj nije prijavio nekog muškarca zbog toga što je njihovim ćerkama davao novac za seksualne usluge.

Posledica siromaštva

Dr Dragana Krasić, neuropsihijatar na Klinici za zaštitu mentalnog zdravlja u Nišu, kaže da je lečila samo jednu maloletnicu koja je prodavala telo, ali da ima još devojaka koje zarađuju na taj način.

- To je posledica ekonomskog siromaštva porodica, emotivne nestabilnosti, urušavanja moralnih normi... Ipak, ne prodaju telo sve devojke koje nemaju novac. Sklop ličnosti je važan, a kakav će ko biti zavisi i od bioloških, socijalnih i kulturoloških faktora. Često znatiželja može da bude uzrok nekom ponašanju - kaže dr Krasić.

Izvor: Blic

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

JA

08.06.2015 20:09

TO JE STRASNO I SRAMOTNO!!!Narode ne pravite djecu ako ne mozete da se brinete za njih!!!Ja imam,cerku i sina ako se borim,radim svaki posao samo da je njima DOBRO!!!

ODGOVORITE
Name

Zero

08.06.2015 20:40

Koliko je to KM ?

ODGOVORITE
Name

ksk

08.06.2015 20:59

Oko 10KM.

Name

cenka

08.06.2015 20:51

Druze ni pun cener 8.20 km ,sto je jeftino jeftino izgleda da je bas kriza tamo.

ODGOVORITE
Name

frki

08.06.2015 21:41

Druze, kriza je I ovamo. Imas ih prema Rajlovcu za 5 KM, tako da ne potcjenjujes, imas ih u svom dvoristu pred nosom. Jaraneeee...pola cenera ! Al sramota gdje smo pali svi !

ODGOVORITE
Name

Eh,

08.06.2015 22:05

Lik kaže da joj svaki put da 500 din a ukupno 15000 mjesečno. Ima 60 godina i to radi svaki dan. Vala dosadilo bi mu i da mu je 30. Dakle, laže.

ODGOVORITE
Name

bob

09.06.2015 14:34

Zasto ih ne dovedu u reality "parovi" da sta zarade

ODGOVORITE