Доведеш Евру и знаш да ћеш изгубити финале ЛШ!

Јувентус и Евра - најгора могућа комбинација за финале! Великан из Торина је постао клуб са највише изгубљених финала, а црну традицију француског дефанзивца ће ретко ко поновити.

Фудбал 09.06.2015 | 16:40
Доведеш Евру и знаш да ћеш изгубити финале ЛШ!

Када је одлазио из Манчестер Јунајтеда, Патрис Евра је етикетиран као старо гвожђе. Међутим, у Торину је оживео каријеру, поново заиграо као некада и био један од заслужнијих за пласман у финале Лиге шампиона.

Међтим, комбинација Јувентуса и Патриса Евре када се дође до финала је осуђена на неуспех. Ни малерознијег клуба, ни малерознијег играча.

Јувентус је у суботу шести пут поражен у финалним мечевима за титулу првака Европе. Ниједан клуб нема толико изгубљених финала. Бенфика их има пет.

А, ништа боље среће није ни Патрис Евра. Ово му је било пето финале Лиге шампиона и чак четврти пораз! Једино је победио са Манчестер Јунајтедом 2008. године у Моксви против Челсија. Од четири пораза, чак три је доживео са различитим клубовима и чак три од Барселоне.

Прво финале је изгубио 2004. године са Монаком од Порта. Играјући за Манчестер Јунајтед је два пута поражен у финалима од Барселоне (2009. и 2011.), да би му Каталонци опет пресудили.

Коментари / 0

Оставите коментар