Dovedeš Evru i znaš da ćeš izgubiti finale LŠ!

Juventus i Evra - najgora moguća kombinacija za finale! Velikan iz Torina je postao klub sa najviše izgubljenih finala, a crnu tradiciju francuskog defanzivca će retko ko ponoviti.

Fudbal 09.06.2015 | 16:40
Dovedeš Evru i znaš da ćeš izgubiti finale LŠ!

Kada je odlazio iz Mančester Junajteda, Patris Evra je etiketiran kao staro gvožđe. Međutim, u Torinu je oživeo karijeru, ponovo zaigrao kao nekada i bio jedan od zaslužnijih za plasman u finale Lige šampiona.

Međtim, kombinacija Juventusa i Patrisa Evre kada se dođe do finala je osuđena na neuspeh. Ni maleroznijeg kluba, ni maleroznijeg igrača.

Juventus je u subotu šesti put poražen u finalnim mečevima za titulu prvaka Evrope. Nijedan klub nema toliko izgubljenih finala. Benfika ih ima pet.

A, ništa bolje sreće nije ni Patris Evra. Ovo mu je bilo peto finale Lige šampiona i čak četvrti poraz! Jedino je pobedio sa Mančester Junajtedom 2008. godine u Moksvi protiv Čelsija. Od četiri poraza, čak tri je doživeo sa različitim klubovima i čak tri od Barselone.

Prvo finale je izgubio 2004. godine sa Monakom od Porta. Igrajući za Mančester Junajted je dva puta poražen u finalima od Barselone (2009. i 2011.), da bi mu Katalonci opet presudili.

Komentari / 0

Ostavite komentar