Ништа од Миралема у Партизану! Оде он у Швајцарску!

У Хумској су имали идеју да врате Миралема Сулејманија у клуб после скоро деценије од прераног растанка, али нису могли да парирају понуди коју је фудбалеру послата из Швајцарске.

Фудбал 09.06.2015 | 23:40
Ништа од Миралема у Партизану! Оде он у Швајцарску!

Само седам утакмица у сезони 2014/15 у дресу Бенфике, без постигнутог гола, значили су само једно – одлазак са "Да Лужа".

И, док су се у Хумској надали да ће се у 27. години, скоро деценију након што је одиграо прву и последњу утакмицу за Патизан, Миралем Сулејмани вратити у клуб у ком је поникао, стигле су вести да је левоноги крилни нападач потписао за швајцарски Јанг Бојс.

Вицешампион Швајцарске наводно је платио Бенфики три милиона евра за играча који је после контроверзног одласка из Партизана у Херенвен (тај случај завршио је на арбитражи ФИФА), после само једне сезоне у Холандији продат Ајаксу за 16 милиона евра.

Јанг Бојс никада никога није платио више од Сулејманија, а претходни рекордер био је такође Србин, Милан Вилотић, којег су црно-жути платили ривалу Грасхоперсу два милиона евра.

Клуб из Берна играће квалификације за Лигу шампиона овог лета и пробати да се први пут у историји нађе у европској елити. Сулејмани је, после изгубљеног пролећног дела у сезони 2005/06, наредне сезоне дао 16 голова на 38 мечева за Херенвен, а у дресу Ајакса играо је пет година, до лета 2013. и из Амстердама отишао у Лисабон са 38 голова на 158 мечева за "копљанике".

Прва сезоне у Португалу била је сасвим добра за "Микија", који је одиграо 26 мечева и дао три гола, али је ове сезоне пао у други план и забележио је само седам наступа у дресу новог шампиона Португала.

Коментари / 0

Оставите коментар