Ništa od Miralema u Partizanu! Ode on u Švajcarsku!

U Humskoj su imali ideju da vrate Miralema Sulejmanija u klub posle skoro decenije od preranog rastanka, ali nisu mogli da pariraju ponudi koju je fudbaleru poslata iz Švajcarske.

Fudbal 09.06.2015 | 23:40
Ništa od Miralema u Partizanu! Ode on u Švajcarsku!

Samo sedam utakmica u sezoni 2014/15 u dresu Benfike, bez postignutog gola, značili su samo jedno – odlazak sa "Da Luža".

I, dok su se u Humskoj nadali da će se u 27. godini, skoro deceniju nakon što je odigrao prvu i poslednju utakmicu za Patizan, Miralem Sulejmani vratiti u klub u kom je ponikao, stigle su vesti da je levonogi krilni napadač potpisao za švajcarski Jang Bojs.

Vicešampion Švajcarske navodno je platio Benfiki tri miliona evra za igrača koji je posle kontroverznog odlaska iz Partizana u Herenven (taj slučaj završio je na arbitraži FIFA), posle samo jedne sezone u Holandiji prodat Ajaksu za 16 miliona evra.

Jang Bojs nikada nikoga nije platio više od Sulejmanija, a prethodni rekorder bio je takođe Srbin, Milan Vilotić, kojeg su crno-žuti platili rivalu Grashopersu dva miliona evra.

Klub iz Berna igraće kvalifikacije za Ligu šampiona ovog leta i probati da se prvi put u istoriji nađe u evropskoj eliti. Sulejmani je, posle izgubljenog prolećnog dela u sezoni 2005/06, naredne sezone dao 16 golova na 38 mečeva za Herenven, a u dresu Ajaksa igrao je pet godina, do leta 2013. i iz Amsterdama otišao u Lisabon sa 38 golova na 158 mečeva za "kopljanike".

Prva sezone u Portugalu bila je sasvim dobra za "Mikija", koji je odigrao 26 mečeva i dao tri gola, ali je ove sezone pao u drugi plan i zabeležio je samo sedam nastupa u dresu novog šampiona Portugala.

Komentari / 0

Ostavite komentar