Звезда одустала, Матос надомак Партизана!

Офанзивни везиста Новог Пазара, према сазнањима МОНДА, наставиће каријеру у Хумској. У Љутице Богдана су се окренули другим решењима.

Фудбал 09.06.2015 | 15:20
Звезда одустала, Матос надомак Партизана!

У малом трансфер дербију за Бруна де Оливеиру Матоса из Новог Пазара, према сазнањима МОНДА, победио је Партизан.

Црвена звезда такође је била заинтересована за офанзивног везисту из Бразила, али је на крају пресудила већа одлучност црно-белих у преговорима и изненадно ангажовање Миодрага Божовића на клупи црвено-белих, који је челницима клуба предочио неке друге идеје за упражњене крилне позиције.

Матос, којем уговор с Новим Пазаром истиче наредног лета, требало би да се придружи клупском колеги Марку Јевтовићу, првом појачању Партизана у овом прелазном року. У међувремену, шампион Србије ангажовао је и Николу Трујића из Напретка, док се први потези "вечитог ривала" још очекују.

Звезда је, преговарајући са тренером Новог Пазара Милорадом Косановићем, у плановима имала и Матоса, али су графит на стадиону и обрт у разговорима са Божовићем у први план избацили нека друга решења.

У Љутице Богдана разговарају о две позајмице, са Зенитом око Милана Родића и Олимпијакосом око наставка сарадње у вези Александра Катаија. Обојица су у излазним годинама својих уговора, који су такви да Црвена звезда не може у целости да их преузме на себе, па су разне опције у оптицају.

Владимир Јововић, којег је МОНДО још зимус најавио као потенцијално појачање клуба заједно са Петром Орландићем, требало би отвори сезону представљања нових играча у Љутице Богдана, а да ли ће међу њима бити и странаца - тешко је рећи.

Потреба постоји, али је новца мало. Конкретно на располагању је милион евра за крпљење свих рупа у такмичарском погону.

Нема дилеме око тога да су Звезди, пред излазак на европску сцену, потребна појачања на крилним позицијама одакле се повукао Дарко Лазовић, док ће Лука Јовић бити враћен у средину. На Стадиону "Рајко Митић" сложни су у оцени да, осим Мијата Гаћиновића, Славољуба Срнића и Мирка Иванића за које је потребно платити не мало обештећење, у Суперлиги нема фудбалера који би донели квалитет на тој позицији.

Прозивка је 12. јуна.

Коментари / 0

Оставите коментар