Zvezda odustala, Matos nadomak Partizana!

Ofanzivni vezista Novog Pazara, prema saznanjima MONDA, nastaviće karijeru u Humskoj. U Ljutice Bogdana su se okrenuli drugim rešenjima.

Fudbal 09.06.2015 | 15:20
Zvezda odustala, Matos nadomak Partizana!

U malom transfer derbiju za Bruna de Oliveiru Matosa iz Novog Pazara, prema saznanjima MONDA, pobedio je Partizan.

Crvena zvezda takođe je bila zainteresovana za ofanzivnog vezistu iz Brazila, ali je na kraju presudila veća odlučnost crno-belih u pregovorima i iznenadno angažovanje Miodraga Božovića na klupi crveno-belih, koji je čelnicima kluba predočio neke druge ideje za upražnjene krilne pozicije.

Matos, kojem ugovor s Novim Pazarom ističe narednog leta, trebalo bi da se pridruži klupskom kolegi Marku Jevtoviću, prvom pojačanju Partizana u ovom prelaznom roku. U međuvremenu, šampion Srbije angažovao je i Nikolu Trujića iz Napretka, dok se prvi potezi "večitog rivala" još očekuju.

Zvezda je, pregovarajući sa trenerom Novog Pazara Miloradom Kosanovićem, u planovima imala i Matosa, ali su grafit na stadionu i obrt u razgovorima sa Božovićem u prvi plan izbacili neka druga rešenja.

U Ljutice Bogdana razgovaraju o dve pozajmice, sa Zenitom oko Milana Rodića i Olimpijakosom oko nastavka saradnje u vezi Aleksandra Kataija. Obojica su u izlaznim godinama svojih ugovora, koji su takvi da Crvena zvezda ne može u celosti da ih preuzme na sebe, pa su razne opcije u opticaju.

Vladimir Jovović, kojeg je MONDO još zimus najavio kao potencijalno pojačanje kluba zajedno sa Petrom Orlandićem, trebalo bi otvori sezonu predstavljanja novih igrača u Ljutice Bogdana, a da li će među njima biti i stranaca - teško je reći.

Potreba postoji, ali je novca malo. Konkretno na raspolaganju je milion evra za krpljenje svih rupa u takmičarskom pogonu.

Nema dileme oko toga da su Zvezdi, pred izlazak na evropsku scenu, potrebna pojačanja na krilnim pozicijama odakle se povukao Darko Lazović, dok će Luka Jović biti vraćen u sredinu. Na Stadionu "Rajko Mitić" složni su u oceni da, osim Mijata Gaćinovića, Slavoljuba Srnića i Mirka Ivanića za koje je potrebno platiti ne malo obeštećenje, u Superligi nema fudbalera koji bi doneli kvalitet na toj poziciji.

Prozivka je 12. juna.

Komentari / 0

Ostavite komentar