Ноле, искрено до бола, о Гаросу, финалу...

"Створио се такав амбијент као да само ја желим да освојим Ролан Гарос, а остали тенисери не. Ја сам тога био свестан", рекао је српски ас после пораза од Вавринке у финалу.

Тенис 09.06.2015 | 08:20
Ноле, искрено до бола, о Гаросу, финалу...

Искрено, до бола!

Баш какав је и био пораз у финалу Ролан Гароса.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је да је разочаран после пораза од Стена Вавринке у финалу Ролан Гароса и рекао да не жели ни да размишља о томе да наведе било какав разлог који би послужио као оправдање за пораз.

"Не, нема оправдања. Стен је био бољи", поновио је више пута.

Новинарима у Паризу признао је...

"Ето. Ово је разочаравајућ пораз и сигурно да није лако причати о мечу и ономе што се догодило. Био сам близу, али морам да честитам свом противнику и да кажем да је био бољи и храбрији у моментима када је требало да се одигра како то велики играчио раде. Ја нисам успео у томе, нажалост. Борио сам се, није био мој дан. Било је свега, мало недостатка горива у ногама, мало психичког оптерећења и поклекао сам у важним тренуцима".


Новак је изгубио од Вавринке 4:6, 6:4, 6:3, 6:4. У четвртом сету је водио 3:0 у гемовима, али није успео да дође до преокрета, па одбрану титуле на Вимблдону чека са скором 8-8 у финалима грен слем турнира.

"Имао сам шансу у четвртом сету, али није био мој дан. Не треба тражити изговоре, он је био бољи играч, на томе треба да се честита. Спортски је изгубити. Наравно да није лако, много сам желео ову победу, али треба да прихватим чињенично стање и наставим даље", рекао је Ђоковић.

Ђоковић је у четвртфиналу победио "краља шљаке" Рафаела Надала, што је био меч који су медији, навијачи и тениска јавност уопште описали као "финале пре финала". После тога је у полуфиналу победио у пет сетова Ендија Мареја, који је у одличној форми. Иако се српски репрезентативац трудио да се изолује од тога, није сасвим успео.

"Створио се такав амбијент као да само ја желим да освојим Ролан Гарос, а остали тенисери не. Ја сам тога био свестан. Покушавао сам да умањим што више дистракције и ометања од следећег меча. Чињеница је да кад играте против Надала и Мареја, то одузима енергију и физичку и менталну. Био сам спреман, можда не сто одсто, мало ми је требало свежине, али изашао сам 'на црту' играчу који је био бољи. Ја сам се за овај меч припремао месецима. Сада је неопходан одмор. Сад после тога шта ће бити, не знам. Не могу и не желим да размишљам о следећем турниру", рекао је Ђоковић.

Ово је првом играчу света било треће финале Ролан Гароса. Претходна два је губио од Рафаела Надала.

"Како да их упоредим? Прошлогодишње је било врло слично овоме: добро сам почео, добио први сет, играо тесан други и када се ломило, губио сам концентрацију, а други играч добија крила и почиње да игра изврсно. После се касно будим, иако су ми нуђене одређене прилике да се вратим у сусрет...То је све, могу да пружим руку и скинем капу противнику на одређеним поенима", рекао је Ђоковић.

Вавринка ће од сутра бити четврти на АТП листи, а новинаре је занимало да ли ће му Швајцарац бити претња на следећим турнирима.

"Он је изврстан тенисер. Игра на врло високом нивоу и заслужује да подигне трофеј због квалитета које поседује, као тенисер и као особа...Одиграо је храбро. Он је заслужено победио и наравно да ће бити претња не само мени, него сваком из врха, зато што има капацитет да одигра врло добро. Он је од сад па надаље увек један од фаворита да освоји гренд слем", рекао је Ђоковић.

Он није могао да одговори новинарима на питање о сезони на трави.

"Не знам, стварно. Жао ми је, али сада не могу да причам о томе, сада ми само треба одмор", кратко је рекао.

Париска публика углавном је била против Ђоковића током турнира, али је на завршној церемонији устала и упутила му велики аплауз.

"Поштујем то што су ми показали. Мање-више иста ситуација као на прошлогодишњој завршној церемонији и то је нешто што ми даје додатну мотивацију да се вратим и наставим да покушавам. Хвала много", рекао је Ђоковић.

Коментари / 0

Оставите коментар