Nole, iskreno do bola, o Garosu, finalu...

"Stvorio se takav ambijent kao da samo ja želim da osvojim Rolan Garos, a ostali teniseri ne. Ja sam toga bio svestan", rekao je srpski as posle poraza od Vavrinke u finalu.

Tenis 09.06.2015 | 08:20
Nole, iskreno do bola, o Garosu, finalu...

Iskreno, do bola!

Baš kakav je i bio poraz u finalu Rolan Garosa.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da je razočaran posle poraza od Stena Vavrinke u finalu Rolan Garosa i rekao da ne želi ni da razmišlja o tome da navede bilo kakav razlog koji bi poslužio kao opravdanje za poraz.

"Ne, nema opravdanja. Sten je bio bolji", ponovio je više puta.

Novinarima u Parizu priznao je...

"Eto. Ovo je razočaravajuć poraz i sigurno da nije lako pričati o meču i onome što se dogodilo. Bio sam blizu, ali moram da čestitam svom protivniku i da kažem da je bio bolji i hrabriji u momentima kada je trebalo da se odigra kako to veliki igračio rade. Ja nisam uspeo u tome, nažalost. Borio sam se, nije bio moj dan. Bilo je svega, malo nedostatka goriva u nogama, malo psihičkog opterećenja i poklekao sam u važnim trenucima".


Novak je izgubio od Vavrinke 4:6, 6:4, 6:3, 6:4. U četvrtom setu je vodio 3:0 u gemovima, ali nije uspeo da dođe do preokreta, pa odbranu titule na Vimbldonu čeka sa skorom 8-8 u finalima gren slem turnira.

"Imao sam šansu u četvrtom setu, ali nije bio moj dan. Ne treba tražiti izgovore, on je bio bolji igrač, na tome treba da se čestita. Sportski je izgubiti. Naravno da nije lako, mnogo sam želeo ovu pobedu, ali treba da prihvatim činjenično stanje i nastavim dalje", rekao je Đoković.

Đoković je u četvrtfinalu pobedio "kralja šljake" Rafaela Nadala, što je bio meč koji su mediji, navijači i teniska javnost uopšte opisali kao "finale pre finala". Posle toga je u polufinalu pobedio u pet setova Endija Mareja, koji je u odličnoj formi. Iako se srpski reprezentativac trudio da se izoluje od toga, nije sasvim uspeo.

"Stvorio se takav ambijent kao da samo ja želim da osvojim Rolan Garos, a ostali teniseri ne. Ja sam toga bio svestan. Pokušavao sam da umanjim što više distrakcije i ometanja od sledećeg meča. Činjenica je da kad igrate protiv Nadala i Mareja, to oduzima energiju i fizičku i mentalnu. Bio sam spreman, možda ne sto odsto, malo mi je trebalo svežine, ali izašao sam 'na crtu' igraču koji je bio bolji. Ja sam se za ovaj meč pripremao mesecima. Sada je neophodan odmor. Sad posle toga šta će biti, ne znam. Ne mogu i ne želim da razmišljam o sledećem turniru", rekao je Đoković.

Ovo je prvom igraču sveta bilo treće finale Rolan Garosa. Prethodna dva je gubio od Rafaela Nadala.

"Kako da ih uporedim? Prošlogodišnje je bilo vrlo slično ovome: dobro sam počeo, dobio prvi set, igrao tesan drugi i kada se lomilo, gubio sam koncentraciju, a drugi igrač dobija krila i počinje da igra izvrsno. Posle se kasno budim, iako su mi nuđene određene prilike da se vratim u susret...To je sve, mogu da pružim ruku i skinem kapu protivniku na određenim poenima", rekao je Đoković.

Vavrinka će od sutra biti četvrti na ATP listi, a novinare je zanimalo da li će mu Švajcarac biti pretnja na sledećim turnirima.

"On je izvrstan teniser. Igra na vrlo visokom nivou i zaslužuje da podigne trofej zbog kvaliteta koje poseduje, kao teniser i kao osoba...Odigrao je hrabro. On je zasluženo pobedio i naravno da će biti pretnja ne samo meni, nego svakom iz vrha, zato što ima kapacitet da odigra vrlo dobro. On je od sad pa nadalje uvek jedan od favorita da osvoji grend slem", rekao je Đoković.

On nije mogao da odgovori novinarima na pitanje o sezoni na travi.

"Ne znam, stvarno. Žao mi je, ali sada ne mogu da pričam o tome, sada mi samo treba odmor", kratko je rekao.

Pariska publika uglavnom je bila protiv Đokovića tokom turnira, ali je na završnoj ceremoniji ustala i uputila mu veliki aplauz.

"Poštujem to što su mi pokazali. Manje-više ista situacija kao na prošlogodišnjoj završnoj ceremoniji i to je nešto što mi daje dodatnu motivaciju da se vratim i nastavim da pokušavam. Hvala mnogo", rekao je Đoković.

Komentari / 0

Ostavite komentar