Пауновић: Све је ово лепо, али...

Селектор "орлића" пред почетак елиминација на Светском првенству истиче да нема лаких противника.

Фудбал 09.06.2015 | 08:00
Пауновић: Све је ово лепо, али...

Играчи сматрају да ће Мађарска у осмини финала бити лакши противник од Нигерије, али Вељко Пауновић истиче да наши северни суседи имају "озбиљан тим".

"Ово првенство је показало да заиста нема лаких противника. Као и ми, Мађари су били у доста тешкој групи, имали су Бразил и Нигерију, са којима су се равноправно борили, а победили су Северну Кореју", рекао је Пауновић, а преноси званични сајт ФСС.

"Јако су опасни у офанзивном делу, имају неколико одличних фудбалера, а издвојио бих момка са бројем 9 (Бенце Мерво), који је овде дао четири поготка, један од њих Бразилцима. Умеју добро да запрете и из контранапада. Чека нас тешких 90 минута и сигуран сам да ниједан од мојих играча неће потценити Мађаре ни за тренутак".

Занимљиво је да су ове генерације Србије и Мађарске одиграле пријатељску утакмицу априла прошле године у Старој Пазови. Наша селекција победила је резултатом 4:3.

"Није то реалан репер за овај тренутак, јер су они доста променили тим, а у међувремену и селектора. Преузео их је Бернд Шторк, који им је усадио чврстину и дисциплину, што су касније и показали на Европском првенству... Имаћемо сасвим довољно времена да их добро простудирамо".

Пауновић је одбио сваку помисао на пројектовање коначних домета "орлића" на смотри најбољих светских репрезентација до 20 година.

"Изашли смо као победници из 'групе смрти', то је леп осећај, али морамо да наставимо одговорно и професионално. За нас је овде свака утакмица као финале, тако и следећа против Мађара".

Меч осмине финала на програму је у среду од 6.00 по централноевропском времену, поново на стадиону Отаго у Данедину.

Неповољна околност је што Сергеја Милинковића-Савића неће бити у тиму због парних жутих картона, а добро што ће снажни "везиста" имати времена да санира повреду зарађену још против Уругваја.

Коментари / 0

Оставите коментар