Paunović: Sve je ovo lepo, ali...

Selektor "orlića" pred početak eliminacija na Svetskom prvenstvu ističe da nema lakih protivnika.

Fudbal 09.06.2015 | 08:00
Paunović: Sve je ovo lepo, ali...

Igrači smatraju da će Mađarska u osmini finala biti lakši protivnik od Nigerije, ali Veljko Paunović ističe da naši severni susedi imaju "ozbiljan tim".

"Ovo prvenstvo je pokazalo da zaista nema lakih protivnika. Kao i mi, Mađari su bili u dosta teškoj grupi, imali su Brazil i Nigeriju, sa kojima su se ravnopravno borili, a pobedili su Severnu Koreju", rekao je Paunović, a prenosi zvanični sajt FSS.

"Jako su opasni u ofanzivnom delu, imaju nekoliko odličnih fudbalera, a izdvojio bih momka sa brojem 9 (Bence Mervo), koji je ovde dao četiri pogotka, jedan od njih Brazilcima. Umeju dobro da zaprete i iz kontranapada. Čeka nas teških 90 minuta i siguran sam da nijedan od mojih igrača neće potceniti Mađare ni za trenutak".

Zanimljivo je da su ove generacije Srbije i Mađarske odigrale prijateljsku utakmicu aprila prošle godine u Staroj Pazovi. Naša selekcija pobedila je rezultatom 4:3.

"Nije to realan reper za ovaj trenutak, jer su oni dosta promenili tim, a u međuvremenu i selektora. Preuzeo ih je Bernd Štork, koji im je usadio čvrstinu i disciplinu, što su kasnije i pokazali na Evropskom prvenstvu... Imaćemo sasvim dovoljno vremena da ih dobro prostudiramo".

Paunović je odbio svaku pomisao na projektovanje konačnih dometa "orlića" na smotri najboljih svetskih reprezentacija do 20 godina.

"Izašli smo kao pobednici iz 'grupe smrti', to je lep osećaj, ali moramo da nastavimo odgovorno i profesionalno. Za nas je ovde svaka utakmica kao finale, tako i sledeća protiv Mađara".

Meč osmine finala na programu je u sredu od 6.00 po centralnoevropskom vremenu, ponovo na stadionu Otago u Danedinu.

Nepovoljna okolnost je što Sergeja Milinkovića-Savića neće biti u timu zbog parnih žutih kartona, a dobro što će snažni "vezista" imati vremena da sanira povredu zarađenu još protiv Urugvaja.

Komentari / 0

Ostavite komentar