Катар и Русија губе Мундијале?!

Русија и Катар могли би да изгубе домаћинство светских првенстава 2018. и 2022. године, уколико докази покажу да су куповали гласове, преноси ЦНН.

Фудбал 08.06.2015 | 21:40
Катар и Русија губе Мундијале?!

У интервјуу за швајцарски часопис Сонтагцајтунг председник одбора за ревизију ФИФА Доменико Скала изјавио је да „уколико постоје докази који показују да су гласови за Катар и Русију купљени, онда би додела могла да се прогласи неважећом“.

Амерички Федерални истражни биро (ФБИ) саопштио је да њихова истрага корупције у ФИФА обухвата и доделу организације Мундијала Русији и Катару.

Велики корупцијски скандал потреса ФИФА када је ухапшен 14 високих званичника те организације оптужених за корупцију, на захтев за изручење америчких власти. Председник ФИФА Сеп Блатер изненада је поднео оставку, само четири дана пошто је изабран на ту функцију по пети пут.

Извршни директор Мундијала у Русији 2018. Алексеј Сорокин рекао је за ЦНН да највећа земља на свету планира да настави са припремама за организацију тог догађаја.

„Све је било чисто, нисмо прекршили било коју праксу ФИФА приликом поступања које се односе на надметање за домаћинство. Шта друго могу да кажем?“, истакао је Сорокин.

И катарски Врховни комитет за организовање светске смотре фудбала прошле недеље огласио се поводом скандала у ФИФА.

„Скорашњи догађаји у ФИФА неће утицати на наше припреме за Светско првенство 2022. године“, стоји у саопштењу Катара.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Роналдо

08.06.2015 20:13

Супер пребаците једно у Србију Босну и Херцеговину са Хрватском видјећете да не би било проблема пробајте увјерите се помозите мало напаћени народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бозидар

08.06.2015 20:23

Бозе мој па сви су куповали свима се намјестало цак и Уефа то ради скоро отворено цак стимају ко це против кога играти Фифа је мали мис за ове а њих нико не контролисе. Недају Русима да једном буду домацини свјетског фудбалског првенства па дигли фрку и потурање дроге и ко зна ста јос (циа фби) само да Руси не буду. Свијет је отисао додјавола скоро це крај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Има нема

08.06.2015 20:24

Кад западњаци купују гласове онда је то лобирање, а ако нису у питању западњаци то је корупција. То се једном ријечју зове лицемјерје. Не улазим у то да ли су Пуси и Арапи куповали гласове, данас се све може купити зато ништа и не вриједи, од робе до људи.

ОДГОВОРИТЕ