Katar i Rusija gube Mundijale?!

Rusija i Katar mogli bi da izgube domaćinstvo svetskih prvenstava 2018. i 2022. godine, ukoliko dokazi pokažu da su kupovali glasove, prenosi CNN.

Fudbal 08.06.2015 | 21:40
Katar i Rusija gube Mundijale?!

U intervjuu za švajcarski časopis Sontagcajtung predsednik odbora za reviziju FIFA Domeniko Skala izjavio je da „ukoliko postoje dokazi koji pokazuju da su glasovi za Katar i Rusiju kupljeni, onda bi dodela mogla da se proglasi nevažećom“.

Američki Federalni istražni biro (FBI) saopštio je da njihova istraga korupcije u FIFA obuhvata i dodelu organizacije Mundijala Rusiji i Kataru.

Veliki korupcijski skandal potresa FIFA kada je uhapšen 14 visokih zvaničnika te organizacije optuženih za korupciju, na zahtev za izručenje američkih vlasti. Predsednik FIFA Sep Blater iznenada je podneo ostavku, samo četiri dana pošto je izabran na tu funkciju po peti put.

Izvršni direktor Mundijala u Rusiji 2018. Aleksej Sorokin rekao je za CNN da najveća zemlja na svetu planira da nastavi sa pripremama za organizaciju tog događaja.

„Sve je bilo čisto, nismo prekršili bilo koju praksu FIFA prilikom postupanja koje se odnose na nadmetanje za domaćinstvo. Šta drugo mogu da kažem?“, istakao je Sorokin.

I katarski Vrhovni komitet za organizovanje svetske smotre fudbala prošle nedelje oglasio se povodom skandala u FIFA.

„Skorašnji događaji u FIFA neće uticati na naše pripreme za Svetsko prvenstvo 2022. godine“, stoji u saopštenju Katara.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ronaldo

08.06.2015 20:13

Super prebacite jedno u Srbiju Bosnu i Hercegovinu sa Hrvatskom vidjećete da ne bi bilo problema probajte uvjerite se pomozite malo napaćeni narod.

ODGOVORITE
Name

Bozidar

08.06.2015 20:23

Boze moj pa svi su kupovali svima se namjestalo cak i Uefa to radi skoro otvoreno cak stimaju ko ce protiv koga igrati Fifa je mali mis za ove a njih niko ne kontrolise. Nedaju Rusima da jednom budu domacini svjetskog fudbalskog prvenstva pa digli frku i poturanje droge i ko zna sta jos (cia fbi) samo da Rusi ne budu. Svijet je otisao dodjavola skoro ce kraj.

ODGOVORITE
Name

Има нема

08.06.2015 20:24

Кад западњаци купују гласове онда је то лобирање, а ако нису у питању западњаци то је корупција. То се једном ријечју зове лицемјерје. Не улазим у то да ли су Pуси и Aрапи куповали гласове, данас се све може купити зато ништа и не вриједи, од робе до људи.

ODGOVORITE