Вавринка: Ноле ће освојити РГ, а ово ми је био МЕЧ ЖИВОТА!

Нови шампион Ролан Гароса Стан Вавринка изјавио је да ће Новак Ђоковић сигурно освојити тај трофеј до краја каријере. Стан Вавринка изјавио је после победе над Новаком Ђоковићем у финалу Ролан Гароса да је и њему тешко да поверује у успех.

Тенис 08.06.2015 | 14:20
Вавринка: Ноле ће освојити РГ, а ово ми је био МЕЧ ЖИВОТА!

Ђоковић је после више од три сата и 10 минута игре поражен од Вавринке резултатом 4:6, 6:4, 6:3, 6:4 и остао без једине Грен слем титуле која му недостаје.

Србин има осам Грен слем титула, али ниједну у Паризу, па ће на комплетирање Грен слема морати да сачека неки други пут.

„Добри смо пријатељи и тренирамо на готово сваком терену, имам сјајан однос са њим ван терена. Много поштујем оно што годинама ради – он је најбољи на свету и освојио је толико титула. Ја сам срећан што сам победио, али знам да се он лоше осећа јер је очајнички желео ову титулу. Сигуран сам да ће је једном освојити јер је толико јак, најбољи је играч ове сезоне. Већ две године је на врху АТП листе и ове две недеље је играо фантастично“, рекао је Вавринка.

Вавринка је освојио свој други трофеј на највећим турнирима у тенису, после пехара на Аустралијан опену 2014. године.

„Било је много питања, али не желим уопште да упоређујем. За мене је ово веома посебно јер сам играо против Новака у финалу, првог играча света. Освојио је готово све од почетка сезоне. Посебно је импресиван начин на који сам играо и на који сам завршио меч – био сам фокусиран и успео да променим 'моментум'. Увек је тешко на почетку када играм са Новаком, он је играч који воли да остане на линији, диктира темпо и учини да се други не осећају лагодно на терену“, додао је Стан

Он се потом осврнуо на сам финални меч у којем је потпуно доминирао.

„Играо је добро, био је свеж, а на терену је дувао ветар и није било лако, али сам ја знао да лако могу да брзо могу да преокренем ток меча. Покушавао сам да продужим поене, играм дубоко и будем агресивнији са основне линије.То је начин на који морам да играм птротив њега ако желим да га победим. И даље сам изненађен начином на који сам играо јер мислим да је било невероватно. Био сам много нервозан, али ме то није угушило – ишао сам по своје ударце и веома сам срећан због овог трофеја“, навео је Швајцарац.

Вавринка је од почетка другог сета играо сјајно – сервис га је слушао, као и оба основна ударца, а меч против Новака завршио је са чак 60 директних поена.

„Када Новак сумња, знамо да му је форхенд слабост, или може бити слабост. Али ја сам желео да будем у мечу и имам главну реч. Он је био близу основне линије, али сам знао да могу направити разлику захваљујући мојим ударцима. Ударао сам снажно, желео да га натерам да игра што више удараца. Желео сам да га хватам на кривој нози и то је био кључ меча. Морао сам да хватам лопту веома рано и преузимам ризик – то је направило разлику“, закључио је Вавринка.

"Одиграо сам меч живота, просто ми је тешко да у то поверујем. Играти против Новака један је од највећих изазова. Знам колико је желео овај Ролан Гарос", рекао је Вавринка, коме је ово други грен слем трофеј после 2014, када је освојио Аустралијан Опен.

Вавринка је захвалио публици на подршци током меча, као и током две недеље турнира.

"Била је луда атмосфера током ове две недеље", рекао је Вавринка.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЦЕСТИТАМ

08.06.2015 12:33

ВАВРИНКИ ЦЕСТИТАМ.ОДИГРАО ФЕНОМЕНАЛНО.НОВАК ЈЕ НАС САМПИОН И ДАЉЕ ЦЕ ТО БИТИ.ВЕЛИКИ ЦОВЈЕК И ИГРАЦ

ОДГОВОРИТЕ