Vavrinka: Nole će osvojiti RG, a ovo mi je bio MEČ ŽIVOTA!

Novi šampion Rolan Garosa Stan Vavrinka izjavio je da će Novak Đoković sigurno osvojiti taj trofej do kraja karijere. Stan Vavrinka izjavio je posle pobede nad Novakom Đokovićem u finalu Rolan Garosa da je i njemu teško da poveruje u uspeh.

Tenis 08.06.2015 | 14:20
Vavrinka: Nole će osvojiti RG, a ovo mi je bio MEČ ŽIVOTA!

Đoković je posle više od tri sata i 10 minuta igre poražen od Vavrinke rezultatom 4:6, 6:4, 6:3, 6:4 i ostao bez jedine Gren slem titule koja mu nedostaje.

Srbin ima osam Gren slem titula, ali nijednu u Parizu, pa će na kompletiranje Gren slema morati da sačeka neki drugi put.

„Dobri smo prijatelji i treniramo na gotovo svakom terenu, imam sjajan odnos sa njim van terena. Mnogo poštujem ono što godinama radi – on je najbolji na svetu i osvojio je toliko titula. Ja sam srećan što sam pobedio, ali znam da se on loše oseća jer je očajnički želeo ovu titulu. Siguran sam da će je jednom osvojiti jer je toliko jak, najbolji je igrač ove sezone. Već dve godine je na vrhu ATP liste i ove dve nedelje je igrao fantastično“, rekao je Vavrinka.

Vavrinka je osvojio svoj drugi trofej na najvećim turnirima u tenisu, posle pehara na Australijan openu 2014. godine.

„Bilo je mnogo pitanja, ali ne želim uopšte da upoređujem. Za mene je ovo veoma posebno jer sam igrao protiv Novaka u finalu, prvog igrača sveta. Osvojio je gotovo sve od početka sezone. Posebno je impresivan način na koji sam igrao i na koji sam završio meč – bio sam fokusiran i uspeo da promenim 'momentum'. Uvek je teško na početku kada igram sa Novakom, on je igrač koji voli da ostane na liniji, diktira tempo i učini da se drugi ne osećaju lagodno na terenu“, dodao je Stan

On se potom osvrnuo na sam finalni meč u kojem je potpuno dominirao.

„Igrao je dobro, bio je svež, a na terenu je duvao vetar i nije bilo lako, ali sam ja znao da lako mogu da brzo mogu da preokrenem tok meča. Pokušavao sam da produžim poene, igram duboko i budem agresivniji sa osnovne linije.To je način na koji moram da igram ptrotiv njega ako želim da ga pobedim. I dalje sam iznenađen načinom na koji sam igrao jer mislim da je bilo neverovatno. Bio sam mnogo nervozan, ali me to nije ugušilo – išao sam po svoje udarce i veoma sam srećan zbog ovog trofeja“, naveo je Švajcarac.

Vavrinka je od početka drugog seta igrao sjajno – servis ga je slušao, kao i oba osnovna udarca, a meč protiv Novaka završio je sa čak 60 direktnih poena.

„Kada Novak sumnja, znamo da mu je forhend slabost, ili može biti slabost. Ali ja sam želeo da budem u meču i imam glavnu reč. On je bio blizu osnovne linije, ali sam znao da mogu napraviti razliku zahvaljujući mojim udarcima. Udarao sam snažno, želeo da ga nateram da igra što više udaraca. Želeo sam da ga hvatam na krivoj nozi i to je bio ključ meča. Morao sam da hvatam loptu veoma rano i preuzimam rizik – to je napravilo razliku“, zaključio je Vavrinka.

"Odigrao sam meč života, prosto mi je teško da u to poverujem. Igrati protiv Novaka jedan je od najvećih izazova. Znam koliko je želeo ovaj Rolan Garos", rekao je Vavrinka, kome je ovo drugi gren slem trofej posle 2014, kada je osvojio Australijan Open.

Vavrinka je zahvalio publici na podršci tokom meča, kao i tokom dve nedelje turnira.

"Bila je luda atmosfera tokom ove dve nedelje", rekao je Vavrinka.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

CESTITAM

08.06.2015 12:33

VAVRINKI CESTITAM.ODIGRAO FENOMENALNO.NOVAK JE NAS SAMPION I DALJE CE TO BITI.VELIKI COVJEK I IGRAC

ODGOVORITE