Бијељина: Сахрана умјесто матуре

Постоје сумње да Станко Глигоревић није убијен из нехата како се претпостављало. Пред трагичну смрт се јавио баби. М. И. на саслушању рекао да "ништа не зна"."Бако, идем да се видим са другарима, брзо ћу се вратити!", ово су, како сазнајемо, биле посљедње ријечи Станка Глигоревића (16) из Бијељине који је страдао у суботу, око 13 часова када га је, како је истрага утврдила, усмртио годину дана старији дјечак М.И.

Република Српска 08.06.2015 | 13:34
 Бијељина: Сахрана умјесто матуре

Бака несрећног Станка, Анђа, чула је поздрав свог унука, када је из дворишта отишао у град.Пошто је био, како каже родбина и комшије, добро дијете, бака није питала за детаље где и зашто иде. Уместо да, поново, као обично, дочека унука из града, и да му се радује, као и друга бака Славојка, стигла је ужасна вијест да њиховог мезимца нема више.

Како сазнајемо, Станкова породица се сагласила да у њихово двориште, да изјаве саучешће, дођу отац, мајка и сестра дјечака који је осумњичен за убиство. То се и догодило. Сцена је била потресна - плач, јаук, мука. Умјесто да слави, "малу матуру", Славко ће почивати на градском гробљу Пучиле.

Њега је у грудни кош хицем из пиштоља погодио М.И. који је послије тога побјегао. Послије три и по сата је ухапшен брзом интервенцијом и акцијом тужилаштва и полиције, којом су руководили замјеник главног тужиоца у Бијељини Милорад Дебељевић и начелник ЦЈБ Жарко Ћосић.

Бијељинска полиција је брзо ријешила овај случај, од тога ко је пуцао до хапшења, а сада слиједи утврђивање других детаља, укључујући и мотив убиства. Све се, како смо чули, јуче, дешавало муњевитом брзином. Дјечаци који су играли фудбал недалеко од клупе где је остао мртав несрећни Станко, пре тога ништа нису спорно примјећивали.

- Само смо чули пуцањ и видјели да је Станко пао "као свијећа" на клупу - причали су дјечаци, истичући да је дјечак који је пуцао почео да бјежи, с пиштољем у руци, са којим ће, неколико сати потом, бити ухапшен.

Док се, прекјуче, после трагедије претпостављало да је највероватније ријеч о убиству из нехата, већ јуче има индиција које бацају другачију слику на цио догађај. Ово тим пре што је дјечак, осумњичен за убиство, послије хапшења на питања зашто је пуцао рекао да "не зна", а то му је био одговор кад је упитан зашто су се срели Станко и он.

- Пошто је ријеч о малолетнику, прво су са њим обавили разговоре, прекјуче, педагози, психолози и љекари, а онда нам је љекар дао сагласност да га ми саслушамо - каже Жарко Ћосић, начелник ЦЈБ Бијељина.Од часа трагедије могле су се чути различите приче - од тога да је у питању убиство из нехата и хвалисање пиштољем, до тога да су, наводно, били заљубљени у исту девојку.

- О мотиву би сада било неодговорно да се нешто каже, а истрага коју водимо, свеобухватно и професионално, одговориће на сва релевантна питања - рекао нам је Милорад Дебељевић, замјеник општинског јавног тужиоца у Бијељини.На клупи, у дворишту ОШ "Кнез Иво од Семберије", неко је, јуче, оставио букет цвијећа.

То је мјесто гдје је угашен живот доброг, ведрог и амбициозног дјечака, чија је породица одавно угледна у граду.Отац Момир Мишо власник је каменорезачке радње. Отац скрхан од бола, као и мајка Стојанка, сестра Ирина, и читава фамилија Глигоревић.

Милорад Дебељевић, заменик главног тужиоца ОЈТ у Бијељини, изјавио је да је судија за претходни поступак бијељинског Окружног суда одбио приједлог за одређивање притвора за малољетног М. И. (17), који је осумњичен да је, у суботу, убио Станка Глигоревића.

Наш саговорник каже да Тужилаштво није добило писмени отправак такве одлуке на коју ће с е, по свој прилици, жалити.М. И. је, у то вријеме, већ био на слободи.

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

УГ

08.06.2015 11:53

Саучешће породици настрадалог . Не дао бог ником овако нешто , да се деси .

ОДГОВОРИТЕ
Name

РадикалНО

08.06.2015 12:13

...Полиција је брзом интервенцијом ухапсила убицу.. Да кад га је отац предо полицији... А суд га је још бржом интервенцијом ослободио притвора... Јадна је ова земља са оваквим судом и полицијом. У полицији запослени по партијској линији, курсаџије. Баве се свиме само не својим послом. Колико полицајаца по Бијељини имају кафиће и трговине. Умјесто да дјелују превентивно и обилазе мјеста гдје се млади окупљају, њима је важнији шверц и приватни бизнис. Али зато им не смета да до Јање ставе три патроле и заустављају неби ли од возача искамчили коју марку... О Суду не треба трошити ријечи. Тамо сједе партиски послушници и обичне јајаре. У спрези са адвокатима узимају новац од парничара и братски дијеле на равне части. Суд у Бијељини је легло криминала и корупције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

модрица

08.06.2015 12:25

Нека му је лака црна земља. Породици искрено сауцесце...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ми6

08.06.2015 13:27

Не поновило се! Сауцесце породици. П.С. Срамота сто се све одиграло 30 так метара од полицијске станице

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирза

08.06.2015 17:13

Искрено саучешће породици,да Бог сачува у каквој дивљини живимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

љута сам и бијесна сто говно није у затвору

08.06.2015 19:48

Убица, сад да ли из нехата или обијеса, крајњи исход је да је он угасио млади зивот,треба да буде у истразном затвору. Узео си пистољ у руке, одговарај празноглави идиоте. Ја ово јадно дијете нисам ни знала, али сам поглед на ту њезну и благу фацу ми слама и срце и дусу. Поцивај у миру, породици сацесце и снаге да овај бол презиве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДРашко

09.06.2015 10:44

Какви случајно!Намјерно,кретенчина,глупсон,татин син,жели да се бави криминалома,а са једним убиством си много опаснији у том свијету и онда испланира да то буде као малољетник,тата мало попегла и иде дрога преко границе поред татиних колега...син пролази..све испланирао дечко!

ОДГОВОРИТЕ