Bijeljina: Sahrana umjesto mature

Postoje sumnje da Stanko Gligorević nije ubijen iz nehata kako se pretpostavljalo. Pred tragičnu smrt se javio babi. M. I. na saslušanju rekao da "ništa ne zna"."Bako, idem da se vidim sa drugarima, brzo ću se vratiti!", ovo su, kako saznajemo, bile posljednje riječi Stanka Gligorevića (16) iz Bijeljine koji je stradao u subotu, oko 13 časova kada ga je, kako je istraga utvrdila, usmrtio godinu dana stariji dječak M.I.

Republika Srpska 08.06.2015 | 13:34
 Bijeljina: Sahrana umjesto mature

Baka nesrećnog Stanka, Anđa, čula je pozdrav svog unuka, kada je iz dvorišta otišao u grad.Pošto je bio, kako kaže rodbina i komšije, dobro dijete, baka nije pitala za detalje gde i zašto ide. Umesto da, ponovo, kao obično, dočeka unuka iz grada, i da mu se raduje, kao i druga baka Slavojka, stigla je užasna vijest da njihovog mezimca nema više.

Kako saznajemo, Stankova porodica se saglasila da u njihovo dvorište, da izjave saučešće, dođu otac, majka i sestra dječaka koji je osumnjičen za ubistvo. To se i dogodilo. Scena je bila potresna - plač, jauk, muka. Umjesto da slavi, "malu maturu", Slavko će počivati na gradskom groblju Pučile.

Njega je u grudni koš hicem iz pištolja pogodio M.I. koji je poslije toga pobjegao. Poslije tri i po sata je uhapšen brzom intervencijom i akcijom tužilaštva i policije, kojom su rukovodili zamjenik glavnog tužioca u Bijeljini Milorad Debeljević i načelnik CJB Žarko Ćosić.

Bijeljinska policija je brzo riješila ovaj slučaj, od toga ko je pucao do hapšenja, a sada slijedi utvrđivanje drugih detalja, uključujući i motiv ubistva. Sve se, kako smo čuli, juče, dešavalo munjevitom brzinom. Dječaci koji su igrali fudbal nedaleko od klupe gde je ostao mrtav nesrećni Stanko, pre toga ništa nisu sporno primjećivali.

- Samo smo čuli pucanj i vidjeli da je Stanko pao "kao svijeća" na klupu - pričali su dječaci, ističući da je dječak koji je pucao počeo da bježi, s pištoljem u ruci, sa kojim će, nekoliko sati potom, biti uhapšen.

Dok se, prekjuče, posle tragedije pretpostavljalo da je najverovatnije riječ o ubistvu iz nehata, već juče ima indicija koje bacaju drugačiju sliku na cio događaj. Ovo tim pre što je dječak, osumnjičen za ubistvo, poslije hapšenja na pitanja zašto je pucao rekao da "ne zna", a to mu je bio odgovor kad je upitan zašto su se sreli Stanko i on.

- Pošto je riječ o maloletniku, prvo su sa njim obavili razgovore, prekjuče, pedagozi, psiholozi i ljekari, a onda nam je ljekar dao saglasnost da ga mi saslušamo - kaže Žarko Ćosić, načelnik CJB Bijeljina.Od časa tragedije mogle su se čuti različite priče - od toga da je u pitanju ubistvo iz nehata i hvalisanje pištoljem, do toga da su, navodno, bili zaljubljeni u istu devojku.

- O motivu bi sada bilo neodgovorno da se nešto kaže, a istraga koju vodimo, sveobuhvatno i profesionalno, odgovoriće na sva relevantna pitanja - rekao nam je Milorad Debeljević, zamjenik opštinskog javnog tužioca u Bijeljini.Na klupi, u dvorištu OŠ "Knez Ivo od Semberije", neko je, juče, ostavio buket cvijeća.

To je mjesto gdje je ugašen život dobrog, vedrog i ambicioznog dječaka, čija je porodica odavno ugledna u gradu.Otac Momir Mišo vlasnik je kamenorezačke radnje. Otac skrhan od bola, kao i majka Stojanka, sestra Irina, i čitava familija Gligorević.

Milorad Debeljević, zamenik glavnog tužioca OJT u Bijeljini, izjavio je da je sudija za prethodni postupak bijeljinskog Okružnog suda odbio prijedlog za određivanje pritvora za maloljetnog M. I. (17), koji je osumnjičen da je, u subotu, ubio Stanka Gligorevića.

Naš sagovornik kaže da Tužilaštvo nije dobilo pismeni otpravak takve odluke na koju će s e, po svoj prilici, žaliti.M. I. je, u to vrijeme, već bio na slobodi.

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

UG

08.06.2015 11:53

Saučešće porodici nastradalog . Ne dao bog nikom ovako nešto , da se desi .

ODGOVORITE
Name

RadikalNO

08.06.2015 12:13

...Policija je brzom intervencijom uhapsila ubicu.. Da kad ga je otac predo policiji... A sud ga je još bržom intervencijom oslobodio pritvora... Jadna je ova zemlja sa ovakvim sudom i policijom. U policiji zaposleni po partijskoj liniji, kursadžije. Bave se svime samo ne svojim poslom. Koliko policajaca po Bijeljini imaju kafiće i trgovine. Umjesto da djeluju preventivno i obilaze mjesta gdje se mladi okupljaju, njima je važniji šverc i privatni biznis. Ali zato im ne smeta da do Janje stave tri patrole i zaustavljaju nebi li od vozača iskamčili koju marku... O Sudu ne treba trošiti riječi. Tamo sjede partiski poslušnici i obične jajare. U sprezi sa advokatima uzimaju novac od parničara i bratski dijele na ravne časti. Sud u Bijeljini je leglo kriminala i korupcije.

ODGOVORITE
Name

modrica

08.06.2015 12:25

Neka mu je laka crna zemlja. Porodici iskreno saucesce...

ODGOVORITE
Name

Mi6

08.06.2015 13:27

Ne ponovilo se! Saucesce porodici. P.S. Sramota sto se sve odigralo 30 tak metara od policijske stanice

ODGOVORITE
Name

Mirza

08.06.2015 17:13

Iskreno saučešće porodici,da Bog sačuva u kakvoj divljini živimo.

ODGOVORITE
Name

ljuta sam i bijesna sto govno nije u zatvoru

08.06.2015 19:48

Ubica, sad da li iz nehata ili obijesa, krajnji ishod je da je on ugasio mladi zivot,treba da bude u istraznom zatvoru. Uzeo si pistolj u ruke, odgovaraj praznoglavi idiote. Ja ovo jadno dijete nisam ni znala, ali sam pogled na tu njeznu i blagu facu mi slama i srce i dusu. Pocivaj u miru, porodici sacesce i snage da ovaj bol prezive.

ODGOVORITE
Name

DRaško

09.06.2015 10:44

Kakvi slučajno!Namjerno,kretenčina,glupson,tatin sin,želi da se bavi kriminaloma,a sa jednim ubistvom si mnogo opasniji u tom svijetu i onda isplanira da to bude kao maloljetnik,tata malo popegla i ide droga preko granice pored tatinih kolega...sin prolazi..sve isplanirao dečko!

ODGOVORITE