Истражити аферу куповине посланика

Завршена је сједница Координационог тијела Савеза за промјене на којој је комплетирано све што је потребно за достављање захтјева за сазивање посебне сједнице Народне скупштине Републике Српске о афери "снимак“ и куповини посланика.

Република Српска 08.06.2015 | 22:56
Истражити аферу куповине посланика

"Имамо довољно потписа за одржавање посебне сједнице. Ми смо у потпуности припремили информацију којом се траже резултати истраге о афери "два папка" и утврђивање аудио- снимка на којем се налази глас предсједнице Владе.

У информацији су садржане и одредбе Кривичног закона у којима се види да је политичка корупција кривично дјело, па и ово дјело куповине посланика. Не мора бити само куповина новцем, већ и давање одређених привилегија које у одређеним условима не би могле бити остварене.

Чињеница је да скупштинска већина није хтјела да се ово потпуно рашчисти и ми имамо нејасну ситуацију са становиштва МУП-а да ли је потврђена аутентичност гласа премијера Српске. Ми смо убијеђени да је то њен глас, а то је довољно да буде врло тешка политичка дисквалификацију СНСД и њених кадрова на власти", каже предсједник НДП-а Драган Чавић.

 Предсједник СНСД и РС Милорад Додик тражи валидну информацију, али, каже Чавић, за Додика је валидна информација само она која њему одговара.

"Валидна информација за Милорада Додика је да је то монтирано, али не постоји валидан доказ да је то монтирано. Шта је требало да уради његов МУП и његов министар и његово Специјално тужилаштво а то нису урадили. Они штите Жељку Цвијановић, штите себе, јер је Цвијановићева рекла "ми", а не "ја" смо купили два посланика. Када је рекла "ми", онда је неко био са њом.

Тај неко други је сигурно из врха СНСД-а, а да ли је предсједник лично, то је ствар која треба да се истражи. Истраге нема зато што се ради о врху СНСД-а и зато Додик хоће валидну информацију, а валидна информација је само она што он мисли да је исправно", каже Чавић.

Чавић тврди да ће на сједницу донијети аудио-снимак, и очекује од премијерке Жељке Цвијановић да одговори на сједници да ли је то њен глас или није.

"Тражићу експертизу и не мора бити на овом простору, може и вани. Мора да знамо да ли је аутентичан снимак. Фрапантно је да предсједница Владе каже - ми смо купили два папка , и онда ништа. Неће моћи тако. Ми када дођемо на власт то ће бити рашчишћавано", рекао је Чавић.

 БН ТВ

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Кицо

08.06.2015 11:30

Изведите народ на улицу на целу колоне Чавић,Босић и Иванић,једини нацин одласка Баје са власти.не супљирајте висе ни ви ,неце он отици са власти без улице!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

љуљај

08.06.2015 11:32

док не оборите не престајте љуљат готови су.они мисле да није истина сто ми видимо и цујемо,него сто нам они казу.е неце моци висе тако.ЉУЉАЈ

ОДГОВОРИТЕ
Name

опасну

08.06.2015 11:40

Политику води Додик. Веома опасну...

ОДГОВОРИТЕ
Name

СВЕ ЈАДНО

08.06.2015 11:53

Док капиталиста Круниц преузима опозиционе партије , наредјујуци да моруја бити изабрани његове слуге на функције , у НДП Драган Талиц у ПДП Никола Дроњак, народ не види алтернативу Додику, јер и медији гурају опозициони олос, а не тразе постене младе људе које би афирмисали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бест

08.06.2015 11:57

Све за лову од уста народа је прођа, за ове окорјеле муљаторе у земљи који чезну за олаким новчаним богаством, које ће кад тад морати то све вратити гладном народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

?????

08.06.2015 12:02

Цавицу пусти празну прицу.Колико је то довољно потписа? Имас ли вецину о којој се прица 20 дана и мандатра Мицу Мицица.Не стрпљиви смо Цавицу...да тјерамо багру

ОДГОВОРИТЕ
Name

мајо

08.06.2015 12:07

Ма цовјеце како сам себи ниси досадан, ево сваки дан по једном поновис ту истрагу о куповини, имас ли ти несто друго да понудис неку идеју, план, стратегију. Власт се нигдје на свијету не супљом прицом! Ајде ако си тако јак позовите народ на улицу, па да видимо ко це изаци за Цавицем и Босицем!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Полтички аналитичар

08.06.2015 12:12

Док опозиција броји папке СНСД ради на повратку у власт на нивоу БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РБЛ

08.06.2015 12:17

Смјена Владе је на помолу. Немојте сада стајати. Напријед Савез!

ОДГОВОРИТЕ
Name

кикс на x

08.06.2015 12:35

Додик це заратити ако треба само да остане у удобној фотељи! Ниједну помирљиву ријец од њега немозес цути. Само конфронтације увреде и оптузивања других....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бозидар

08.06.2015 12:37

Шупља прича кад сте позиција нападате опозицију и обрнуто краду и једни и други мој бозе ко прица о постењу Краду а нама не даду Све лопов до лопова

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

09.06.2015 09:45

Молим да се незаборави ста се десило и да се истрази, Јасеновацка градја, аутопутеви, зграда владе, па по реду Бирац, Балкан банка, Бобар банка, Боска, Рафинерија Брод ина крају куповина папака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Модрича

09.06.2015 18:41

Са речи на дјело али изгледа она народна врана врани не вади очи, само избори и избори нове и неумрежене људе у парламент.

ОДГОВОРИТЕ