Istražiti aferu kupovine poslanika

Završena je sjednica Koordinacionog tijela Saveza za promjene na kojoj je kompletirano sve što je potrebno za dostavljanje zahtjeva za sazivanje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske o aferi "snimak“ i kupovini poslanika.

Republika Srpska 08.06.2015 | 22:56
Istražiti aferu kupovine poslanika

"Imamo dovoljno potpisa za održavanje posebne sjednice. Mi smo u potpunosti pripremili informaciju kojom se traže rezultati istrage o aferi "dva papka" i utvrđivanje audio- snimka na kojem se nalazi glas predsjednice Vlade.

U informaciji su sadržane i odredbe Krivičnog zakona u kojima se vidi da je politička korupcija krivično djelo, pa i ovo djelo kupovine poslanika. Ne mora biti samo kupovina novcem, već i davanje određenih privilegija koje u određenim uslovima ne bi mogle biti ostvarene.

Činjenica je da skupštinska većina nije htjela da se ovo potpuno raščisti i mi imamo nejasnu situaciju sa stanovištva MUP-a da li je potvrđena autentičnost glasa premijera Srpske. Mi smo ubijeđeni da je to njen glas, a to je dovoljno da bude vrlo teška politička diskvalifikaciju SNSD i njenih kadrova na vlasti", kaže predsjednik NDP-a Dragan Čavić.

 Predsjednik SNSD i RS Milorad Dodik traži validnu informaciju, ali, kaže Čavić, za Dodika je validna informacija samo ona koja njemu odgovara.

"Validna informacija za Milorada Dodika je da je to montirano, ali ne postoji validan dokaz da je to montirano. Šta je trebalo da uradi njegov MUP i njegov ministar i njegovo Specijalno tužilaštvo a to nisu uradili. Oni štite Željku Cvijanović, štite sebe, jer je Cvijanovićeva rekla "mi", a ne "ja" smo kupili dva poslanika. Kada je rekla "mi", onda je neko bio sa njom.

Taj neko drugi je sigurno iz vrha SNSD-a, a da li je predsjednik lično, to je stvar koja treba da se istraži. Istrage nema zato što se radi o vrhu SNSD-a i zato Dodik hoće validnu informaciju, a validna informacija je samo ona što on misli da je ispravno", kaže Čavić.

Čavić tvrdi da će na sjednicu donijeti audio-snimak, i očekuje od premijerke Željke Cvijanović da odgovori na sjednici da li je to njen glas ili nije.

"Tražiću ekspertizu i ne mora biti na ovom prostoru, može i vani. Mora da znamo da li je autentičan snimak. Frapantno je da predsjednica Vlade kaže - mi smo kupili dva papka , i onda ništa. Neće moći tako. Mi kada dođemo na vlast to će biti raščišćavano", rekao je Čavić.

 BN TV

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Kico

08.06.2015 11:30

Izvedite narod na ulicu na celu kolone Čavić,Bosić i Ivanić,jedini nacin odlaska Baje sa vlasti.ne supljirajte vise ni vi ,nece on otici sa vlasti bez ulice!!

ODGOVORITE
Name

ljuljaj

08.06.2015 11:32

dok ne oborite ne prestajte ljuljat gotovi su.oni misle da nije istina sto mi vidimo i cujemo,nego sto nam oni kazu.e nece moci vise tako.LJULJAJ

ODGOVORITE
Name

opasnu

08.06.2015 11:40

Politiku vodi Dodik. Veoma opasnu...

ODGOVORITE
Name

SVE JADNO

08.06.2015 11:53

Dok kapitalista Krunic preuzima opozicione partije , naredjujuci da moruja biti izabrani njegove sluge na funkcije , u NDP Dragan Talic u PDP Nikola Dronjak, narod ne vidi alternativu Dodiku, jer i mediji guraju opozicioni olos, a ne traze postene mlade ljude koje bi afirmisali.

ODGOVORITE
Name

best

08.06.2015 11:57

Sve za lovu od usta naroda je prođa, za ove okorjele muljatore u zemlji koji čeznu za olakim novčanim bogastvom, koje će kad tad morati to sve vratiti gladnom narodu.

ODGOVORITE
Name

?????

08.06.2015 12:02

Cavicu pusti praznu pricu.Koliko je to dovoljno potpisa? Imas li vecinu o kojoj se prica 20 dana i mandatra Micu Micica.Ne strpljivi smo Cavicu...da tjeramo bagru

ODGOVORITE
Name

majo

08.06.2015 12:07

Ma covjece kako sam sebi nisi dosadan, evo svaki dan po jednom ponovis tu istragu o kupovini, imas li ti nesto drugo da ponudis neku ideju, plan, strategiju. Vlast se nigdje na svijetu ne supljom pricom! Ajde ako si tako jak pozovite narod na ulicu, pa da vidimo ko ce izaci za Cavicem i Bosicem!

ODGOVORITE
Name

Poltički analitičar

08.06.2015 12:12

Dok opozicija broji papke SNSD radi na povratku u vlast na nivou BiH.

ODGOVORITE
Name

RBL

08.06.2015 12:17

Smjena Vlade je na pomolu. Nemojte sada stajati. Naprijed Savez!

ODGOVORITE
Name

kiks na x

08.06.2015 12:35

Dodik ce zaratiti ako treba samo da ostane u udobnoj fotelji! Nijednu pomirljivu rijec od njega nemozes cuti. Samo konfrontacije uvrede i optuzivanja drugih....

ODGOVORITE
Name

Bozidar

08.06.2015 12:37

Šuplja priča kad ste pozicija napadate opoziciju i obrnuto kradu i jedni i drugi moj boze ko prica o postenju Kradu a nama ne dadu Sve lopov do lopova

ODGOVORITE
Name

Nikola

09.06.2015 09:45

Molim da se nezaboravi sta se desilo i da se istrazi, Jasenovacka gradja, autoputevi, zgrada vlade, pa po redu Birac, Balkan banka, Bobar banka, Boska, Rafinerija Brod ina kraju kupovina papaka.

ODGOVORITE
Name

Modriča

09.06.2015 18:41

Sa reči na djelo ali izgleda ona narodna vrana vrani ne vadi oči, samo izbori i izbori nove i neumrežene ljude u parlament.

ODGOVORITE