Не тражимо кривце, почнимо да радимо!

Данас у Бијељини, један човјек, згрожен прљавштином, смећем и мртвим птицама око којих се играју дјеца, чисти градски парк.

Република Српска 08.06.2015 | 22:53
Не тражимо кривце, почнимо да радимо!

Купио је кесе за смеће, ставио рукавице, и не тражећи кривца за тренутно заразну ситуацију на мјесту које би требало бити оаза зеленила и чистоће, дао се на посао вриједан дивљења.

"Ја живим вани, дошао сам овдје са фамилијом, провео два дана у парку, и био сам просто шокиран кад сам видио количину смећа у којем се дјеца играју. Не пристајем да се адаптирам као бубашваба, него сам одлучио да самоиницијативно кренем и чистим. Данас ћу радити читав дан, у четвртак сам у авиону и одлазим на своју дестинацију. Вратићу се опет за 6 мјесеци, ако буде иста ситуација овдје, опет ћу исто урадити."

Овај човјек, којег су пролазници, како нам је уз осмијех рекао, гледали као марсовца док је проводио ову еколошку акцију са једним волонтером, није желио да нам се представи.

"Моје име није битно, желим да пошаљем поруку грађанима да треба да узмемо ствар у своје руке и да са достојанством и дигнитетом уређујемо неки наш животни простор. Најмање десет мртвих птица је у парку, а дјеца се играју са овим ђубретом. За мене је ово катастрофа јер овај парк је огледало душе нашег града. Ја не могу с тим да се сложим као појединац.

Моја порука је: људи дођите да очистимо ово. Мене уопште не интересује ни ко је задужен ни ко треба да чисти. Структура отпадака показује да је највише бачених лизалица, кокица, папира од слаткиша... не можемо рећи да то није одраз наше културе."

Каже да се осјећа корисно због чињенице да је данас дежурни ђубретар у Бијељини. Рекао нам је да живи у Америци 6 година и да тамо никада нигдје није видио ни сличну слику. Нагласио је да не жели да прави никаква поређења нити да тражи кривца. Нада се да ће људи слиједити његов примјер.

"Са мало воље и ентузијазма можемо бар нешто помијенити. Умјесто да сам отишао на трчање данас, одлучио сам да чистим..."Док је овај човјек, којем је Бијељина у срцу, али који тренутно не живи овдје, чистио парк, људи су око њега сједили на клупама, неки су лежали, дјеца су се играла у смећу...

Било је и оних који су му се дивили, говорили да би и они, да су мало млађи или здравији учинили исто, али му се нико, бар док је екипа БН телевизије присуствовала овој необичној еколошкој акцији, није придружио.

БН ТВ

Коментари / 29

Оставите коментар
Name

Логика...

08.06.2015 11:11

И замисли НИКО није барем покусао... Људино бегај одавде док се ниси заразио од нас...

ОДГОВОРИТЕ
Name

еее

09.06.2015 10:46

Да ли си се ти придрузио, или планирас. Ја исто нисам, само пасивно аплаудирам.. Сто реко "мали" Марцхело "ти си тај вирус" тј. ја сам тај вирус.

Name

Дрекавац

08.06.2015 11:13

Важно је да он живи у Америци и да су му џепови пуни, а да му је срце овде. 'Ајд остани, запосли се као ђубретар у комунално, па сваки дан чисти и преживи од тога! Ма, м'рш тамо, ти ћеш овде некоме да солиш памет!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даре

08.06.2015 11:21

Он ће отићи назад у Америку а ти ћеш остати овдје да се гушиш у гов... Како ко заслужује.

Name

Дрекавац

08.06.2015 12:28

Како ко, бато, али ја живим у чистој, пречистој природи, а за г*вна имам нужнике и у кући и ван куће. А, да овом лику одем у Америку, нашао бих му око куће више тих истих г*вана и мртвих птица више него што је он овде накупио, ако му је вјеровати. Добро су ми познати ти "освјештени" ликови који оду тамо пар година, па онда сви они паметни, а сви ми овде будале. Ма, сиктер!

Name

Роки

08.06.2015 13:20

Е да ми је знати да ли је могуће да на свијету постоји таква селендра која је тебе дала, сељачину огромног калибра!

Name

тт

08.06.2015 11:23

Ре Дрекавац...Твој ИQ је на нивоу собне температуре..П.С.ИQ је количник интелигенције да ти појасним

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

08.06.2015 13:53

тт - шта ти је човјече зар не знаш да је Дрекавац рођак Змаја од Шипова, то је најинтелигентнија фамилија у свемиру цијелом. Хахахахахахаха

Name

тт-ИQ

09.06.2015 10:01

ИQ је само у твојој глави колицник. У струцној литератури је познат као коефицијент интелигенције ;-)

Name

Србија бре!!

20.07.2015 14:32

Ајде помисли на Своји ИQ прво, па онда Суди о другим људима. Он је урадио добру ствар, а Нико да му помогне. Наши Балканци цy комплетне ленчуге!

Name

блбл

08.06.2015 11:30

Свака цаст господине али не мозес ти поцистити колико ми моземо запрљати.Како изгледа и по ових пар коментара да се ми најбоље осјецамо када зивимо у свињцу. Нас не занима ни здравље ни дјеца ни економија ... најбитније је да се Баја огласи барем једном у току дана да казе коју о "техерану" и ми смо сити и задовољни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за дрекавца

08.06.2015 11:58

Док постоје људи попут тебе овако це наси градови и изгледати.Откуд ти знас да ли су у њега дзепови пуни,само карта из САД-е до БиХ коста 700$,е сада себи рацунај јос зена и дијеца.Ми сви у БиХ мислимо тамо негдје новац на дрвецу расте,па изволи ко воли.Није никог комунизам одве у пропаст као нас,све цекамо да нам неко други несто уради,па била то оно најмања ситница.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бибер

08.06.2015 12:02

Ма ми цекамо да нам све падне с неба. Браво цовјеце!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маја

08.06.2015 12:11

Свака цаст! Ја исто тако висе пута годисње цистим дјеције игралисте близу зграде у којој зивим. Додусе помоц не изостаје. Вјерујте да некад мислим да је то Сизифов посао,али неодустајем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сара

08.06.2015 12:16

Свака Вам част, господине!"За мене је ово катастрофа јер овај парк је огледало душе нашег града. Ја не могу с тим да се сложим као појединац. Не пристајем да се адаптирам као бубашваба, него сам одлучио да самоиницијативно кренем и чистим."

ОДГОВОРИТЕ
Name

гастарбеитер

08.06.2015 12:23

Битна су два новодосла бентлија, квалитет зивота у који спада и хигијена зелених поврсина је небитна, јадно да не мозе јадније,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрекавац

08.06.2015 12:55

За "тт" и овог испод њега: Слушај, земљаче, немаш појма ко сам и колики је мој квоцијент интелигенције, пази, КВОЦИЈЕНТ, а не КОЛИЧНИК, како ти мислиш да се зове тај параметар. Зато, не лупетај о нечему чему не знаш изговорити ни исправан назив. Е, а овај испод тебе баш добро зна цјеновнике, машала! Да, тамо скоро па да расту паре на дрвету, а побјегуљама тешко да се и попну на то дрво и да наберу себи, јадни га они, па нам морају кукати како је тамо тешко, претешко! Још нам, јадни га они, морају овде долазити чистити го*на, грдни јади њихови! Ама, сиктер, кад кажем!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БПоповиц

08.06.2015 13:33

Није квоцијент него коефицијент ... једно неписмено. Зато овдје и јесте овако кад свацији глас исто вриједи.

Name

е друзе

08.06.2015 14:21

Такве као ти треба истјерати..искомплексирана ...

Name

Патриота

08.06.2015 14:39

Подрзављам акцију суградјана свако по мало и имамо чист град. Она народно почисти испред својих врата .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛН

08.06.2015 16:39

Е вала Баја ти крив за прљавстину у БИЈЕЉИНИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана Савић

08.06.2015 17:28

Свака част. Овакве људе треба истаћи, има и добрих ствари овдје... Враћа наду у људе овај човјек!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слави25

08.06.2015 23:27

Свака цаст легендо скидам му капу само цу да казем бравввввво бравооооооооо бравооооооооо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко из масе

09.06.2015 05:55

Жаре. Свака част. За оне који човјека не знају, он је такав по природи. Што се тиче злобних коментара он се запослио прво у БиХ, радио је све послове за америчку фирму, као доброг радника, Амери га позвали да ради у САД, гдје му се прије пар година придружила и породица. Супруга му је позната новинарка. Још једном свака част Жаре. А нама осталима наук да чувамо парк у Бијељини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

леонардо

09.06.2015 06:04

Мислим да имају одговарајуће фирме које то треба да раде и плаћене су да раде и да је много ГЛУПО да идемо за џабе радити туђи посао. Не и не, док појединци убирају милионе КМ за одржавање града и путева (Комуналац, путеви, водовод), сад требају грађани да носају кесе и сакупљају смеће. Никад. Био сам добровољац 91. и 92. и сад се кајем због тога. Да сам тада отишао у Шведску и ја би једном годишње дошао да се сликам...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богољуб

09.06.2015 07:28

Акција овог цовека је за сваку похвалу али ово сто је он урадио мало ко би у било ком граду у свету урадио.Рекли би да плацају порез,да постоји неко ко је задузен да то ради и нека ради.Не браним Бијељанце и посетиоце парка али њихово понасање је сасвим нормално.Светски градови су цисти зато сто плацене екипе стално раде свој посао а не зато сто пролазници или посетиоци цисте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

09.06.2015 15:13

Дјелимицно си ти и у праву али вјеруј да нигдје на свијету се не баца смеце по јавним поврсинама као код нас. Култура и одгој а Бога ми и казне.

Name

Ана

09.06.2015 11:15

Наравно да слузбе требају да раде... али то је овај цовјек и показао, управо ово је бунт, неслагање с тим сто слузбе НЕ РАДЕ свој посао, сто људи цуте, мирно пустају дјецу да се играју око мртвих птица. Реце цовјек - нисам бубасваба, не зелим да се на ово адаптирам, не пристајем да ово буде огледало дусе града! Урадите било ста забога. Буните се, оцистите, сликајте то смеце и буните се против надлезних, против власти, само престаните НЕ РАДИТИ НИСТА! И хајде да поцнемо користити канте, људи! Ако нема канте имате за папириц од цоколадице дзеп, торбу! Зар заиста треба молба за ово?

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБИЈА БРЕ!!

20.07.2015 14:36

БРАВО! Требају нам више оваквих лљуди по балкану! ФЕНОМЕНАЛНО!!!

ОДГОВОРИТЕ