Велике врућине до средине јуна

Топло и сунчано вријеме с температурама и до 35 степени Целзијуса многе грађане је приморало да спас од врућина потраже у хладовини или на купалиштима, а према прогнозама метеоролога, оно ће се наставити све до средине овог мјесеца, када се очекује нешто веће освјежење с падавинама.

Република Српска 08.06.2015 | 09:09
Велике врућине до средине јуна

Милица Ђорђевић, дежурни метеоролог у Републичком хидрометеоролошком заводу Српске, каже за Независне новине како ће од уторка и четвртка ове седмице доћи до повремених краткотрајних пљускова, али да они неће пуно утицати на температуру ваздуха.

"У наредна два до три дана температуре ће се разликовати од степен до два у односу на ове од протеклог викенда, што је готово и небитно, а просјечна температура ће бити око 32 степена", рекла је Ђорђевићева.

Како је рекла, у наредни четвртак температура иде и до 33 степена, а врхунац се очекује за викенд, када ће просјечна температура у цијелој БиХ бити око 35 степени Целзијуса.

"Освјежење и пријатније вријеме очекује се тек 16. јуна, а до тада сваки дан ће бити топло уз повремене пљускове. Највише услова за кишу биће сутра и прекосутра, гдје би могло доћи и до невремена са грмљавином и градом", казала је Ђорђевићева.

Иначе, сличне временске прилике у наредним данима прогнозира и "Аццу Њеатхер", један од најпопуларнијих сајтова за прогнозу времена, који најављује нешто ниже температуре након 16. јуна.Друга половина мјесеца би, према овом сајту, требало да буде нешто свјежија, с просјечним температурама од 25 степени Целзијуса, али са мало кише и претежно сунчаним данима.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

дејанпд

08.06.2015 07:28

Значи у другој половини јуна, када би требало да је најтоплије, бице температуре као прошлог љета око 25, а неко паметан це реци свака година све топлија, можда негдје и јесте. почетком треће декаде јуна су најдужи дани у години, логично да се тад земља највише и загријава,па и да је најтоплије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пајдо

08.06.2015 09:35

За све то је крив Додик и његов СНСД.

ОДГОВОРИТЕ