Зашто је публика на Роланд Гаросу зла?

Постоји само једна категорија навијача која је гора од Француза, то су Парижани, реченица је коју је 2009. године изговорио Тони Надал, стриц шпанског тениског аса Рафаела Надала, а за коју француски медији данас покушавају установити је ли тачна.

Свијет 07.06.2015 | 15:29
Зашто је публика на Роланд Гаросу зла?

 

Повремено недисциплинована, чак неспортска, повремено незаинтересована, публика Роланд Гарроса никада није била толико нападана као ове године, наводи телевизија Франце ТВ у прилогу под насловом "Роланд Гаррос: Зашто је публика тако зла?".

Звиждање, туче на трибинама, одсуство подршке или празне столице током полуфиналних мечева: од почетка турнира, париска публика не престаје изазивати контроверзе, а за двојицу француских тенисача, Јулиена Бенетеауа и Хенрија ЛеЦонтеа, нема двојбе: то понашање је "скандалозно", "права срамота".

Када неком од тенисера западне да игра против неког од локалних играча, боље му је да се добро психички припреми, коментирише Франце ТВ. Сваки гест нервозе одмах се тумачи као израз непријатељства и изазива бијес публике. Чак је и Американац Јохн Иснер, који слови као узор по питању фаир-плаyа, успио 2012. на Цхартиеу призвати "муње" Парижана.

Ове сезоне, "црна овца" Роланд Гарроса је Станислас Wаwринка. Већ извиждан на Ленглену прије меча са Гиллесом Симоном, Швицарац је поново у петак био на мети локалне нетрпељивости на централном терену након побједе над Тсонгом.

За вријеме меча, неко се гласно насмијао Стану због дреса: "Јо, немој заборавити да игра у пиџами!".

"Невјероватно је што се догађа. Француска публика која звижди Wаwринки, то је срамота! Срамота! Жао ми је, али публика на Цхартиеу је неспособна препознати снагу првака. Након меча који је одиграо, то је скандал", коментирао је Беннетеау.

"Један дио публике не зна препознати Wаwринкину фантастичну побједу. Почели су му звиждати иако ништа никоме није учинио. Тип нас је побиједио у Давис купу јер је једноставно био бољи. Никад није ништа рекао против Француске, против нас, публике или играча. Играо је скоро четири сата против најбољег француског тенисера. Било је 15.000 људи против њега, а он није рекао нити једну једину ријеч током цијелог меча. Његово понашање је било беспријекорно. Наша публика нема никакву спортску културу", закључио је он.

"Срам ме је, то је срамота", истиче ЛеЦонте, наводећи да публика чак није подржавала ни Тсонгу.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

неко из масе

07.06.2015 15:17

Ма не воле они wаврикин схорт...

ОДГОВОРИТЕ