Анализа: Кофери спаковани...ВЕЛИКО вам хвала!

Никада се више неће наћи у ситуацији да једни против других одлучују о титулу првака Европе и заиста је штета што је неко морао да изгуби.

Фудбал 09.06.2015 | 00:00
Анализа: Кофери спаковани...ВЕЛИКО вам хвала!

За њих је суботње финале имало посебну димензију. Андреа Пирло, Ћави Ернандез, Данијел Алвес и Карлос Тевез су вероватно последњи пут у каријерама дошли до завшрнице и одлучивали о титули пврака Европе. Мајстори су спаковали кофере и хтели су да оду као победници.

Али карте су тако подељење да је неко од њих морао да заврши у сузама и да гледа како овај други слави. Путеви их воде на различите крајеве света.

Андреа Пирло је у сузама завршио меч. У четвртом финалу Лиге шампиона у каријери, није успео да освоји и трећу круну. Фудбалски Моцарт се спрема за селидбу у Америку или неку другу егзотичну дестинацију. Фудбалски уникат није на Јуве пренео шампионски пелцер из Милана.

Његов дугогодишњи пандан и једини европски мајстор који је могао да му париру по стилу игре, Ћави Ернандез се опростио од дреса Барселоне као великан. Трећом титулом првака Европе и као рекордер по броју утакмица у Лиги шампиона са 151. наступом. У његовом умећу ће уживати Арапи.

А, како ствари стоје ово вечерас је био и опроштај Данија Алвеса од дреса Барселоне и Карлитоса Тевеза од Јувентуса.

Један од најбољих десних бекова које је Европа видела је спреман за нову авантуру. Он ће можда и имати прилику да опет нападне титулу првака Европе. Али у дресу Манчестер Јунајтеда, Пари Сен жермена или неког трећег клуба. Барса је већ капарисала Алекса Видала као замену.

За селидбу је спреман и фубалски номад Карлос Тевез. Њега место не држи, иако у Јувентусу свим силама покушавају да га убеде да одради и последњу годину уговора. Апаче жели у своју Боку, доста му је Европе. Има титулу шампиона са Манчестер Јунајтедом, али надао се да ће се на Бомбоњеру вратити као један од јунака Јувентусове „триплете“.

Можда се нешто и промени у наредном периоду, али све указује на то да смо вечерас последњи пут гледали Тевеза и Пирла у црно-белом дресу Старе даме, као и Алвеса и Ћавија у тиму Барселоне.

Великани су своје одрадили, донели нам много фудбалског угођаја, сада је време да неки млађи заузму њихова места.

Коментари / 0

Оставите коментар